Per "unanimitat" i perquè "destaca clarament per damunt dels altres". Així va justificar ahir l'escrip?tor Narcís-Jordi Aragó la concessió del 31è Premi Manel Bonmatí de treballs periodístics al reportatge L'aiguat del 62, d'Alfons Petit, publicat el 7 d'octubre al Dominical del Diari de Girona. Aragó és portaveu d'un jurat que completen Enric Mirambell, Joaquim Nadal, Jordi Dalmau, Jordi Xargayó, Xavier Castillon, Joan Gallardo i Joan Pagès. Durant l'acte de lliurament, celebrat a la Casa de Cultura, Aragó va glossar la figura de Manel Bonmatí, fundador el 1965 de Presència, que dóna nom a un premi convocat pel Rotary Club de Girona i dotat amb 1.500 euros.

Petit va rebre amb agraïment un premi per un reportatge sobre les inundacions del 1962 que s'ha beneficiat de la "bona feina", va dir, que fa l'Arxiu Municipal de Girona amb la digitalització de la premsa i les fotografies històriques. L'aiguat del 62 entrevista i revela els noms de Narcís Juanola i Narcís Bonet, els dos homes -fins ara molt poc coneguts-, que sense voler-ho es van convertir en protagonistes d'aquelles inundacions en quedar immortalitzats pels fotògrafs mentre remaven en una piragua pel centre de Girona negada.

Carles Ribas, president del Rotary Club de Girona i secretari del Premi Bonmatí, es va comprometre a posar més esforços per prestigiar-lo. Ribas, regidor d'Urbanisme, va assegurar que Girona afronta grans canvis i haurà de reinventar-se després de saber que no desapareixerà el viaducte del tren.