L'exposició a nivells elevats de diòxid de nitrògen i ozó s'associa a un augment del risc d'asma i pneumònia en els nens; no obstant, el lloc on es determinen aquests contaminants influeix en el resultat, segons recull l'estudi Influència del lloc de medició dels contaminants.

"Els nens són més sensibles als contaminants atmosfèrics, amb unes necessitats de ventilació per pes corporal majors als dels adults, tant en repòs com durant l'exercici. Els pacients infantils amb asma presenten un augment de la morbilitat respiratòria quan s'expososen a material particulat".

En concret, l'estudi realitzat a la zona de les faveles de Sao Paulo, recull que l'exposició als nivells de concentració màxims de diòxid de nitrogen i ozó atmosfèrics representa una associació significativa amb una mala salut respiratòria i un augment de la presència de sibil·làncies, asma i pneumònia en nens de zones poc afavorides.

L'OMS estima que més de dos milions de mort prematures anuals són atribuïbles a la contaminació en l'aire, de les quals la meitat es dónen en països en vies de desenvolupament.