Sant Feliu de Guíxols privatitza el festival de la Porta Ferrada

L'Ajuntament no vol continuar pagant el dèficit d'entre 400.000 i 600.000 euros que genera el festival cada any

 12:38  
Una ´llevantada d´artistes´ de Comediants va ser una de les propostes de la darrera edició del festival, que celebrava el 50è aniversari.
Una ´llevantada d´artistes´ de Comediants va ser una de les propostes de la darrera edició del festival, que celebrava el 50è aniversari. ACN
 MULTIMÈDIA

ACN Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) vol privatitzar aquest any la gestió del festival de la Porta Ferrada. L'ajuntament convocarà un concurs aquest mes de gener perquè una empresa privada es faci càrrec de l'organització, la programació i de la gestió econòmica del festival, que aquest any ha complert 50 anys i és el festival en actiu més antic de Catalunya. L'alcalde del municipi, Joan Alfons Albó, ha explicat que l'ajuntament no pot continuar pagant el dèficit anual que genera el festival, que és d'entre 400.000 i 600.000 euros. El motiu per convocar el concurs tan aviat és perquè volen que l'empresa pugui començar a treballar en el disseny del festival ben aviat.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols convocarà el concurs perquè una empresa privada es faci càrrec de la gestió del Festival de la Porta Ferrada aquest mes de gener. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, el govern municipi no vol ni pot continuar pagant les pèrdues que genera l'esdeveniment cada any. A més, també opinen que hi ha alguns aspectes a millorar en l'organització i promoció del festival i esperen que una empresa privada especialitzada pugui fer els canvis necessaris.

De fet, el de la Porta Ferrada era un dels últims grans festivals d'estiu de gestió municipal que quedava. Segons ha detallat l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, durant molts anys el festival s'ha gestionat de manera local però, tenint en compte l'envergadura que ha anat agafant i les exigències d'organització, ha arribat el moment de "buscar noves formes de gestió".

El govern local ha decidit treure a concurs la gestió del festival i ho vol fer ben aviat, aquest de gener, perquè l'empresa adjudicatària pugui començar a treballar de seguida en l'edició d'aquest estiu. La intenció, segons detalla Albó, és que aquesta empresa pugui millorar alguns aspectes de funcionament, com la venda d'entrades o el calendari del festival.

Albó ha recordat que el festival de la Porta Ferrada és un esdeveniment que dóna prestigi a la població i que atrau visitants. Per això, creuen que una de les estratègies per al festival el futur hauria de ser allargar les dates perquè els concerts no es fessin només els mesos amb més turisme de l'estiu. "Ens pot ajudar a desestacionalitzar", ha afirmat.

A banda d'aquestes qüestions organitzatives, darrere la decisió de privatitzar la gestió del festival també hi ha motius econòmics. Albó ha explicat que l'ajuntament no pot continuar fer front al dèficit que provoca el festival. Són entre 400.000 i 600.000 euros. "Fins ara ho cobríem amb la incorporació de romanents, però no ho podem continuar fent perquè aquesta opció ha desaparegut", ha explicat l'alcalde.

Ara, el govern municipal analitzarà quina quantitat pot aportar l'ajuntament, quins paràmetres fixa i traurà el festival a concurs.

L'alcalde també ha avançat que el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona està preparant una marca que aplegarà els diversos festivals gironins i creu que, amb aquests canvis, el festival de Sant Feliu serà molt més competitiu perquè estarà al costat d'altres propostes.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Daniel Craig tornarà a posar rostre a l'agent 007.
Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

El cineasta admet que els productors i fins i tot la seva dona el van dissuadir de la seva idea

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

La cinta recapta 60 milions de dòlars i supera la fantasia romàntica 'The Mermaid'

Un videojoc especial

Un videojoc especial

Steven Spielberg ha dirigit l'esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la «Ready player...


Enllaços recomanats: Premis cinema