El conseller de Salut, Boi Ruiz, va qualificar al difunt doctor Moisès Broggi de metge complet que va saber "combinar perfectament" al llarg de la seva vida els dos grans valors de la medicina, l'humanisme i la ciència, a la vegada que el va reconèixer com un gran referent de la bioètica. Ruiz va ser una de les moltes personalitats que es van pronunciar després de conèixer la mort de Broggi.

El conseller va recordar que una de les persones que millor va definir el cirurgià va ser l'escriptor Ernest Hemingway, que el considerava el "petit i valerós metge".

Per a Boi Ruiz, així va ser durant tota la seva llarga trajectòria que, va subratllar, va començar a forjar en la guerra "una de les grans escoles, desgraciadament, de l'aprenentatge de la cirurgia".

Broggi, que sempre va dir que la guerra "era nefasta", defensava que "no hi ha malalts d'un signe o d'un altre, sinó malalties i el metge les ha d'abordar sempre per damunt de la persona portadora". En el front va ser un innovador que va començar a treballar amb hospitals i quiròfans mòbils, mentre investigava i introduïa canvis pel que fa a les transfusions dels ferits, cosa que el va portar a publicar en la prestigiosa revista Lancet.

Malgrat que, segons va destacar Boi Ruiz, va ser "purgat" després de la guerra civil espanyola, Moisès Broggi, "es va refugiar en l'activitat privada i mai va deixar de ser un metge complet" i "un gran referent en l'àmbit de la bioètica".

"El major homenatge que se li pot fer és enfocar la vida mèdica, científica i sanitària del nostre país trencant les contradiccions entre ciència i humanisme".