El color de la tassa en què prens la xocolata desfeta influeix en el seu gust

Un estudi assegura que els recipients on es serveix una beguda o aliment por realçar-ne el sabor i l'aroma

 

VALÈNCIA | EFE Dos investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) i de la d'Oxford han comprovat que la xocolata "té més bon gust" en una tassa de color taronja o de color crema que en una blanca o vermella.
Segons un comunicat de la UPV, els resultats de l'estudi han estat publicats per la revista Journal of Sensory Studies i el treball se suma a investigacions recents que demostren com els nostres sentits aprecien els aliments de manera diferent segons les característiques del recipient on es prenen.
"El color del recipient on es serveixen els aliments i les begudes pot realçar alguns dels seus atributs, com el sabor o l'aroma", segons Betina Piqueras-Fiszman, investigadora de la UPV.
La científica, amb el seu col·lega Charles Spence de la Universitat d'Oxford, l'ha comprovat en el cas de la xocolata desfeta. La parella va plantejar un experiment on 57 participants havien d'avaluar mostres de xocolata calenta servida en quatre tipus de gots de plàstic, de la mateixa mida però de diferent color: blanc, crema, vermell i taronja, amb l'interior blanc.
Els resultats revelen que el sabor de la xocolata servit en els gots taronja i color crema va agradar més, segons els voluntaris que ho van provar.
Tot i això, la dolçor -no el gust de cacau- i l'aroma -l'olor- pràcticament no es van veure influïts pel color de la tassa, tot i que els participants van comentar que als gots de color crema s'hi detectava lleugerament una xocolata més dolça i aromàtica que als altres.
"No hi ha una regla fixa per poder dir que un sabor o aroma es realça amb un color o to en particular", reconeix Piqueras-Fiszman. "Això en realitat varia amb el tipus d'aliment, però el cert és que, com que l'efecte es produeix, s'hauria de prestar més atenció al color dels envasos, ja que té més potencial del que podem imaginar".
Segons l'estudi, aquests resultats són rellevants per als científics ?interessats en comprendre com el cervell integra la informació visual, no només del propi menjar, també del recipient o l'envàs on es consumeix. "És qüestió d'experimentar per conèixer com afecta el propi contenidor a la percepció que tenen els clients del producte", assenyala. A més, poden animar els cuiners i professionals de l'hostaleria, assegura la investigadora.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Sharon Stone a «Instinto Básico».
Sharon Stone, 25 anys després d'«Instinto Básico»

Sharon Stone, 25 anys després d'«Instinto Básico»

El film de Paul Verhoeven arriba al quart de segle amb la mateixa sensualitat amb què es va estrenar

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

El cineasta admet que els productors i fins i tot la seva dona el van dissuadir de la seva idea

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

La cinta recapta 60 milions de dòlars i supera la fantasia romàntica 'The Mermaid'


Enllaços recomanats: Premis cinema