La UdG ha aprovat la creació de la Càtedra Joan Vinyoli, que serà la 22ena d'aquesta universitat, i estarà vinculada a la comarca de la Selva, concretament a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, ha explicat el seu alcalde, Antoni Solà.

La professora Mita Casacuberta, experta en novel·la catalana del segle XX i en la figura de Santiago Rusiñol, serà la directora de la càtedra. Un ple municipal celebrat el mes de juliol passat va aprovar per unanimitat sol·licitar a la UdG la creació de la càtedra Joan Vinyoli a la Casa de la Paraula.

La institució tot just té en debat el programa d'activitats, però com que gestionarà la correspondència i la documentació personal del poeta, que ha cedit la família, ja se li acumulen els treballs de catalogació, pas previ a la digitalització, que s'ha d'afrontar properament.

Joan Vinyoli (Barcelona, 1914 - 1984), autor de poemaris com Tot és ara i res, va deixar una empremta a les localitats de Santa Coloma de Farners i de Begur, on va estiuejar durant la infantesa i durant la vida adulta, respectivament.

Antoni Solà va revelar que s'està negociant la creació d'un festival de poesia que es celebraria a la capital selvatana coincidint amb la festivitat de Sant Jordi. Aquesta seria una de les activitats de la Casa de la Paraula.