Ripoll exposarà una reproducció de la Bíblia de Rodes

El document, cedit pel Bisbat de Vic, va ser originalment escrit a l'escriptori del Monestir durant el segle XI

 19:17  
Una de les reproduccions de la Bíblia de Rodes que es troba a la biblioteca municipal del Port de la Selva.
Una de les reproduccions de la Bíblia de Rodes que es troba a la biblioteca municipal del Port de la Selva. ACN

ACN El Museu Etnogràfic de Ripoll exposarà de manera permanent una reproducció de la Bíblia de Rodes, que va ser escrita a l'escriptori del Monestir de la ciutat durant el primer quart del segle XI. L'original d'aquest document es troba a la Biblioteca Nacional de París i, ara, el bisbat de Vic ha cedit una reproducció de la bíblia al consistori ripollès. Aquesta exposició es complementarà amb la de la reproducció de la Bíblia de Ripoll, escrita també durant el segle XI a l'escriptori del Monestir. Aquest document ja fa deu anys que és propietat municipal i es pot visitar al recinte monàstic. Aquesta exposició és un dels primers actes que celebra la població com a capital de la cultura catalana del 2013.

Ripoll exposa, des d'aquest dimecres, de forma permanent una reproducció fidel de la Bíblia de Rodes, l'original de la qual que es troba a la Biblioteca Nacional de París. El document es va escriure durant el primer quart del segle XI a l'escriptori del Monestir de Ripoll i, ara, es se'n pot veure un facsímil al Museu Etnogràfic. Segons ha explicat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el Bisbat de Vic ha cedit la reproducció feta l'any 2010 a l'Ajuntament.

Aquesta bíblia es podrà consultar juntament amb un altre document escrit també al Monestir de Ripoll durant el segle XI, la coneguda com a Bíblia de Ripoll. L'original d'aquest document es troba a la biblioteca del Vaticà, però des de l'any 2002 ja es pot consultar el facsímil de la Bíblia de Ripoll a l'escriptori del Monestir.

Aquest és un dels primers actes que celebra la població com a capital de la cultura catalana del 2013. Munell ha explicat que també han elaborat un segell commemoratiu d'aquest any, d'edició limitada, i la flanquejadora postal 'Ripoll 2013' que marcarà "les més de 30.000 cartes que surten des de l'administració local cada any i aniran segellades amb la referència de la capital de la cultura catalana".

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

La catalana Laura Ferrés estrena 'Els desheretats', guanyador del premi 'Leica Cine Discovery' al...

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

El director de '10.000 KM' dedica el seu nou film 'Tierra firme' al conflicte sobre tenir fills

Enllaços recomanats: Premis cinema