La societat civil i el món polític fan costat a la família al funeral a Barcelona

 

AGÈNCIESBARCELONA Unes tres-centes persones van assistir ahir al matí al funeral pel reconegut doctor Moisès Broggi, al tanatori de Les Corts de Barcelona. La família i els amics del cirurgià van estar acompanyats per nombrosos representants de la societat civil i el món polític de Catalunya. El president de la Generalitat, Artur Mas, o antecessors seus en el càrrec com Jordi Pujol i Pasqual Maragall, es van barrejar amb personalitats com la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, o el doctor Joaquim Barraquer.
Mas va convidar els catalans a "no oblidar" i seguir "el seu camí i el seu exemple". Per Muriel Casals, Broggi ha deixat plantada "una llavor que hem de regar".
També van fer acte de presència al tanatori el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, i el de Cultura, Ferran Mascarell. Entre els partits polítics, va destacar la presència de dirigents d'ERC. Broggi va encapçalar la candidatura al Senat en les passades eleccions espanyoles per ERC. El president dels republicans, Oriol Junqueras, va entrar al tanatori acompanyat de la secretària general, Marta Rovira. També hi van comparèixer Anna Simó i Jordi Portabella.
Entre altres, hi havia el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, la diputada socialista i exconsellera de Sanitat Marina Geli, el fundador de Reagrupament, Joan Carretero, o els diputats de la CUP David Fernández i Quim Arrufat.
Els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall hi van acudir acompanyats per les seves esposes, Marta Ferrusola i Diana Garrigosa, respectivament. L'Ajuntament de Barcelona va estar representat pel seu alcalde, Xavier Trias, així com per la regidora Francina Vila.
El síndic de Greuges, Rafael Ribó, i l'editor Josep Maria Castellet van ser al funeral. El nét del cirurgià, el director teatral Oriol Broggi, va parlar en nom de la família del difunt per expressar la seva gratitud als assistents. Durant la cerimònia es va poder escoltar algunes de les músiques que van marcar la vida de Moises Broggi, com ara Le canadien errant, del cantant canadenc i comunista Paul Robeson, o l'ària Che farò senza Euridice, de l'òpera Orfeu i Eurídice de Gluck, que Broggi solia cantar a la seva dona, Angelina Trias.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema