Al doctor Moisès Broggi li agradava barquejar per les cales del Port de la Selva, i va arribar a convertir en un ritual el bany de tarda a la platja del Pas. Els veïns que ahir van comparèixer al cementiri de la vila marinera per donr l'últim adéu a l'eminent cirurgià van evocar les seves estades a la localitat i van posar tres pedres de la platja del Pas sobre el taüt moments abans de dipositar-lo al nínxol.

El tanatori de les Corts de Barcelona va aplegar ahir a les 10:30 h. nombroses personalitats en els funerals per Broggi. Tot seguit, les despulles del cirurgià, mort dilluns als 104 anys d'edat, es van traslladar al cementiri del Port de la Selva, on van rebre sepultura.

La presència de nombrosos veïns, aproximadament un centenar, va impedir vestir l'acte amb tota la intimitat que pretenia la família.

L'acte va consistir en uns parlaments a càrrec dels fills del finat, mentre Carle Brasó, el nét que ?l'any passat va publicar conjuntament amb Broggi Sobre el camí de la vida, va llegir un dels diàlegs amb el seu avi inclosos al llibre.

La cerimònia va tenir un final emotiu quan els que hi eren reu?nits, entre els pins del cementiri, van entonar "trobarem a faltar el teu somriure...", de l'himne La vall del Riu Vermell, per finalitzar amb un símbol d'espiritualitat patriòtic, el Virolai.

Moisès Broggi va estiuejar molts anys al Port de la Selva, localitat d'on era descendent la seva esposa.