Efectius del Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) dels Bombers de la Comunitat de Madrid van localitzar aquest dimarts a Peñalara, gràcies al sistema de geolocalització amb WhatsApp, set excursionistes que s'havien perdut, segons va indicar ahir un portaveu d'Emergències de la Comunitat de Madrid 112.

El grup d'Emergències 112 va rebre la trucada d'un grup de set excursionistes d'origen asiàtic cap a les 21 hores d'aquest dimarts. Els muntanyencs, tres dones i quatre homes, havien deixat els seus vehicles a l'aparcament de Cotos i havien pujat a Peñalara, on s'havien perdut.

Emergències Madrid va desviar la trucada al Centre de Coordinació de Bombers de la Comunitat de Madrid, que van encarregar el cas als GERA. Aquests efectius van trucar per telèfon als muntanyencs i els van demanar que guardessin a l'agenda d'un dels telèfons amb WhatsApp el número del dispositiu dels GERA.

Els muntanyencs van enviar un missatge compartint la seva ubicació als efectius del GERA, de manera que el dispositiu va poder localitzar-los amb un marge d'error de 10 metres.