Ataquen el web de ´Charlie Hebdo´ després de publicar una biografia de Mahoma

 
L´edició amb la biografia "halal" de Mahoma, als quioscos francesos.
L´edició amb la biografia "halal" de Mahoma, als quioscos francesos.  efe

PARÍS | EFE/DDG La pàgina web de la revista satírica francesa Charlie Hebdo va patir ahir atacs per part de pirates informàtics, probablement a causa de la publicació d'un suplement especial amb una biografia en còmic sobre Mahoma, va informar una font de la redacció.
Els pirates van saturar el servidor on està allotjada la web, de manera que es produeixen una mena d'"embussos" que impedeixen que els internautes accedeixin a la pàgina, va afegir la mateixa font, que veu "probable" que l'envestida digital estigui relacionada amb la publicació de la biografia sobre el profeta musulmà.
La revista, la redacció de la qual va ser objecte d'un incendi criminal el 2011 després de publicar una sèrie de caricatures de Mahoma, va portar abans d'ahir als quioscos una biografia "halal" del profeta en què cronistes musulmans relaten diferents episodis de la vida del religiós amb dibuixos de Charb, director de Charlie Hebdo.
Tot i que la redacció ha rebut alguna amenaça per aquests fets, cosa que assumeixen com un fenomen relativament habitual, els fets no han assolit l'envergadura del 2011 o del passat setembre, quan aquesta revista satírica fundada el 1970 va incloure en les seves pàgines caricatures de Mahoma nu.
Aquells dibuixos van tornar a deslligar la ira dels extremistes musulmans i el Govern francès, que es va alinear amb la defensa de la llibertat de premsa però va demanar "responsabilitat" en utilitzar-la, va haver de reforçar el dispositiu de seguretat que té a l'estranger.

El dret d'expressió a debat
La publicació de les caricatures va desencadenar un intens debat a França sobre la llibertat de premsa i l'ús que en han de fer els mitjans de comunicació, incloses les publicacions satíriques.
La resposta de la revista va ser la publicació una setmana després d'un doble número, un qualificat de "responsable" , amb la portada totalment en blanc, i un altre d'"irresponsable", en protesta per les crítiques rebudes.
A la portada del número "irresponsable" s'hi mostrava un home prehistòric amb oli en una mà i foc a l'altra. Com a titular s'hi podia llegir: "La invenció de l'humor".

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

La catalana Laura Ferrés estrena 'Els desheretats', guanyador del premi 'Leica Cine Discovery' al...

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

El director de '10.000 KM' dedica el seu nou film 'Tierra firme' al conflicte sobre tenir fills

Enllaços recomanats: Premis cinema