L'Espai Musical Marfà de Girona ja escalfa motors i a partir de la setmana vinent començarà l'activitat en alguns dels set bucs d'assaig que hi ha a les instal·lacions. Aquest període de proves, en què ja hi ha previstes algunes sessions per aquests nous espais, servirà d'assaig general per anar arrencant progressivament fins a finals del mes de gener, quan es preveu que l'equipament ja estigui en ple funcionament.

Els primers usuaris del servei de bucs d'assaig s'hi han interessat a través de les xarxes socials i del correu electrònic de reserva, que ja està operatiu, i que està gestionat per la Casa de la Música de Girona i Salt.

A partir de la setmana vinent, es podran començar a fer servir alguns dels set bucs d'assaig equipats amb material tècnic i instrumental -que van des de bateries i equips de veu o amplificadors- i que es poden fer servir com a espais d'assaig, aules d'estudi per fer pràctica d'instrument o espais per treballar en alguna producció concreta. També hi ha disponible un estudi d'enregistrament bàsic i una vintena d'armaris per guardar els instruments.

Per aprendre a fer servir les instal·lacions i treure tot el suc al que ofereix l'equipament i el material, es faran sessions de formació tècnica. Són gratuïtes i es fan en grups que així ho demanin, amb un mínim de sis persones. Serviran per mostrar als futurs usuaris sobre com funcionen els equips i protocols d'arribada i tancament per a utilitzar-los de la millor manera possible.

Sistema de lloguer

Un cop el sistema plenament operatiu, els usuaris es podran registrar a través del web www.bucslamarfa.cat, i a través de la intranet, reservar alguns dels espais situats per a la segona planta de l'antiga fàbrica Marfà.

Els preus del lloguer dels bucs d'assaig són variables i depenen de la mida de l'espai i l'hora en què es vulguin fer servir. Oscil·len entre els sis i els deu euros l'hora, i a aquestes tarifes se'ls poden sumar altres descomptes si les instal·lacions es fan servir de manera individual o col·lectiva, o bé si l'usuari té el carnet Qltura Jove, etc.