Les dones no podran muntar a cavall de les motos com a passatgeres, per tal de preservar la moralitat islàmica, segons va anunciar l'Ajuntament de Lhokseumawe, a la província indonèsia d'Aceh.

Aquesta disposició es suma a desenes proclamades a Aceh des que va començar a regir la xaria (llei islàmica) en aquest antic sultanat el 2001 i que ha aconseguit que cada any centenars de persones siguin penades per tribunals islàmics amb càstigs físics, com assots o fuetades, per infraccions morals com agafar la mà del xicot en públic.

"Volem honrar les dones amb aquesta prohibició, perquè elles són criatures delicades", va afirmar l'alcalde de Lhokseumawe, Suaidi Yahya, que va explicar que la decisió intenta impedir que la dona marqui les corbes del cos en públic. El batlle va indicar que un dels propòsits d'aquesta prohibició és dissuadir les dones de portar pantalons en públic, i va acabar que "serà més difícil per a elles tenir les cames obertes en una motocicleta si porten faldilla".

La iniciativa, que compta amb el suport dels ulemes locals, ha estat qüestionada pel Govern de la nació, figures públiques i activistes en favor dels drets de la dona, i qualificada com un disbarat per molts ciutadans.

El ministre indonesi de l'Interior, Zudan Arif Fakruloh, va manifestar que la regulació pot vulnerar els drets de la dona. "Demanarem explicacions a les autoritats de Lhokseumawe sobre les seves intencions amb aquesta mesura. Jo personalment crec que és discriminatòria amb la dona", va dir el ministre.