Un text biogràfic inèdit de Juan Ramón Jiménez i nombrosos assaigs que tracten des de diferents angles la crisi econòmica figuren entre els llibres de no ficció que seran novetat a l'inici de 2013, any en què es publicaran , a més, biografies de Caballero, Dionisio Ridruejo i Stalin.

Sota el títol Vida poética, el poeta Juan Ramón Jiménez va iniciar el 1923 un dels seus projectes més ambiciosos i extensos, que quedaria inacabat a la seva mort, el 1958, amb més de dues mil pàgines escrites sobre la seva infantesa a Moguer, els seus estudis, els seus primers poemes i algunes proses dels seus anys a Madrid i a l'exili. L'editorial Pre-Textos publicarà a l'abril amb aquest material del poeta un primer volum amb el títol Días de mi vida.

Per la seva banda, l'anàlisi de la crisi econòmica centrarà llibres com La Europa asocial. Crisis y estado del bienestar (Península), de Luis Moreno, Contra el Euro. Historia de una ratonera (Península), de Juan Francisco Martín Seco; El rescate (Aguilar), d'Emilio Ontiveros i Nacho Escolar, o El informe Stiglitz (RBA), que proposa una reforma del sistema econòmic internacional.