Una entesa entre la Fundació Pluralisme i Convivència i el Taller d'Estudis Internacionals Mediterranis (TEIM) de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) ha permès dibuixar una mapa dels cementiris de les diferents confessions religions minoritàries, i de les instal·lacions municipals que han reservat espai per a aquestes, a l'Estat espanyol. Girona és una de les províncies sense aquest tipus de servei, segons la recerca que s'ha realitzat i oberta a modificacions. A Catalunya, les opcions es concentren a la província de Barcelona. Cementiris municipals de la capital, i de Terrassa i Manresa disposen de recintes preparat per a la comunitat musulmana. Els jueus tenen una instal·lació adequada en el cementiri de Les Corts. Del mapa resultant de la recerca cal destacar algunes realitats. Entre d'altres, la concentració de cementiris per a musulmans a Andalusia (8), l'absència de recintes per a protestants a Catalunya (el més proper és el municipal de Torrero, a la província de Saragossa) i l'inexistència d'instal·lacions per a tradicions minoritàries a regions senceres, com ara Extremadura o Galícia.

El cementiri municipal de Collserola, situat dins el terme municipal de Montcada i Reixac, té una parcel·la musulmana, amb 101 unitats d'enterrament i 588 metres quadrats de superfície. El servei va ser obert el 1997. El cementiri municipal de Terrassa també disposa d'una parcela musulmana, tot i que, en aquest cas, amb cinc unitats d'enterrament. Va ser creada el 2003. La parcel·la musulmana situada al cementiri municipal de Manresa, en servei des del 2002, té 29 unitats d'enterrament ocupant una superfície de 136 metres quadrats. El cementiri de Les Corts té un recinte hebreu que ocupa uns 200 metres quadrats. La titularitat és pública.

Jueus

A més del cas de Barcelona, hi ha 10 recintes més per als jueus a l'Estat espanyol. En concret, a La Línia de la Concepción (Cadis); Casabermeja (Màlaga); Sevilla; Las Palmas de Gran Canària; Ceuta; Madrid; Hoyo de Manzanares (Madrid); Benidorm (Alacant); Palma de Mallorca; i Melilla. El cementiri de Casabermeja és un exemple de recinte amb una titularitat privada.

Protestants

La comunitat protestant disposa de sis cementiris a l'Estat espanyol: la parcel·la evangèlica al cementiri municipal de Torrero; els cementiris britànics de Sondika (Bilbao) i Madrid; el protestant de Santander; l'anglicà de Màlaga; i l'anglès de Las Palmas de Gran Canària. Bona part d'ells són privats.