El retorn al gènere de la comèdia de Pedro Almodóvar és sens dubte un dels plats forts cinematogràfics del 2013, un any en què també torna un dels personatges més populars, Superman, molt rejovenit, i en el que arribaran les noves entregues de Los Juegos del Hambre i El Hobbit, entre d'altres. Los amantes pasajeros és una comèdia absurda que retorna a l'Almodóvar de les seves primeres pel·lícules, després d'experimentar amb el drama a Los abrazos rotos i La piel que habito, que compta amb un repartiment d'autèntic luxe, en el qual s'hi troben Javier Cámara, Lola Dueñas, Cecilia Roth, Blanca Suárez, Antonio de la Torre, Hugo Silva o Miguel Ángel Silvestre i que té col·laboracions d'Antonio Banderas, Penélope Cruz i Carmen Machi.

El proper mes de març arribarà a les pantalles l'última cinta del realitzador manxec, que promet ser una de les protagonistes d'un 2013 en què el cinema d'acció i de ciència-ficció nord-americana, ple de seqüeles, serà el que marqui l'any. Encara que les primers grans estrenes de la temporada a Espanya seran Django desencadenado, el western de Quentin Tarantino que fa de Leonardo DiCaprio un dolent dolentíssim i de Jamie Foxx el protagonista, i Lincoln, el retrat que Steven Spielberg ha fet del president nord-americà, amb Daniel Day-Lewis.

Però la pel·lícula més esperada arribarà una mica més tard que la resta. No serà fins al mes de juny, quan arribarà a les pantalles El hombre de acero, dirigida per Zack Snyder. El sorprenent retorn a les pantalles del rei dels superherois, Superman, totalment reformat, amb Henry Cavill, Russell Crowe, Amy Adams, Diane Lane, Michael Shannon i Kevin Costner.

Aquest 2013, arribarà també la segona part de la trilogia d'El Hobbit, de Peter Jackson, encara que caldrà esperar a desembre per veure-la, només un mes més tard que Thor: The Dark World, el segon lliurament d'un altre superheroi, amb Chris Hemsworth i Natalie Portman. A l'estiu, serà el torn de la nova de Lobezno, aquest personatge a qui dóna vida Hugh Jackman, sortit dels X-Men, i la segona de la nova saga de Star Trek: En la oscuridad. Una mica abans, a la primavera, podrem gaudir de la segona entrega de Los Juegos del Hambre, el tercer Iron Man, amb Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Guy Pearce i Ben Kingsley i també la tercera de Resacón a Las Vegas , que torna al seu lloc d'origen, la meca del joc.

Més cinema espanyol

Al costat de la d'Almodóvar, el cinema espanyol tindrà el nou treball d'Isabel Coixet, Ayer no termina nunca, amb Javier Cámara i Candela Peña, que arribarà acabat d'estrenar el 2013, al febrer, i Combustión, de Daniel Calparsoro, amb Álex González, Adriana Ugarte i Alberto Ammann, que s'estrenarà a l'abril.

Fernando Colomo arribarà amb La banda de Picasso, una comèdia, gènere en el qual també continua Daniel Sánchez Arévalo amb La gran familia española, mentre que Oskar Santos es passa al còmic amb Zipi i Zape y el club de la bala, l'adaptació cinematogràfica de les aventures d'aquests clàssics personatges infantils. Igualment familiar serà Futbolín, la comèdia d'animació amb la qual el director argentí Juan José Campanella torna al cinema després de guanyar un Óscar amb l'aclamada El secreto de sus ojos (2009).

Campanella però no serà l'únic cineasta llatinoamericà de renom que estrenarà nou treball el 2013.El mexicà Guillermo del Toro tornarà a la direcció cinc anys després de Hellboy II, just després d'aparcar la seva participació en la trilogia d'El Hobbit, que finalment va assumir Jackson. Pacific Rim és una història de ciència-ficció ambientada en un futur immediat quan una amenaça alienígena plana sobre la terra. I també hi haurà espai per les adaptacions literàries, com El Gran Gatsby, en la qual Leonardo DiCaprio i Carey Mulligan prenen el relleu de Robert Redford i Mia Farrow, Anna Karenina, amb Keira Knightley interpretant un dels personatges més clàssics de la literatura del XIX, o Grandes esperanzas, una nova adaptació del clàssic de Dickens.

També destaquen per a aquest 2013 les produccions dirigides al públic infantil, que cada any sorprèn per la seva frescor i l'elevat nivell de les seves produccions. Sam Raimi s'ha passat als més petits amb Oz, un mundo de fantasía, la preqüela d'El Mag d'Oz, amb una imatge espectacular que promet aventures màgiques, protagonitzades per James Franco, Mila Kunis, Michelle Williams i Rachel Weisz. O Epic, el nou de animació de Chris Wedge, amb uns dibuixos generats per ordinador que no tenen res a envejar a la tècnica usada per James Cameron a Avatar.

La segona d'Els Barrufets s'unirà a les estrenes d'un any en què hi ha grans incògnites amb films dels quals, a dia d'avui, no se'n sap gairebé res, com Guerra Mundial Z, de Marc Foster, o Elysium, de Neil Blomkamp, amb Matt Damon i Jodie Foster.

L'assassinat de Kennedy

El canal National Geographic repetirà la seva associació amb Ridley Scott, per a la posada en marxa d'un nou documental de ficció inspirat en l'assassinat del president John F. Kennedy, ocorregut a Dallas el 22 de novembre de 1963. Coincidint amb aquest anunci, National Geographic Channel ha presentat el primer tràiler del documental també produït per Scott Killing Lincoln, basat en l'assassinat, el 1865, del president nord-americà Abraham Lincoln.

El documental comptarà amb actors professionals per ficar-se en la pell dels protagonistes de la història d'un dels magnicidis més coneguts de la història. S'abordarà no només l'assassinat, sinó també les conseqüències que aquest va tenir en la societat.