El papa Benet XVI anima els bisbes a enfrontar ´l´agnosticisme imperant´

El Pontífex va ordenar bisbe en la missa de Reis d'ahir el seu secretari personal, Georg Gänswein

 
El papa Ratzinger va ordenar bisbes ahir quatre monsenyors, entre ells, Georg Gänswein.
El papa Ratzinger va ordenar bisbes ahir quatre monsenyors, entre ells, Georg Gänswein. efe

ROMA| EFE/DDG El papa Benet XVI va afirmar durant la missa d'Epifania que va presidir ahir que "el valor de contradir les orientacions dominants és avui especialment urgent per a un bisbe. Ell ha de ser valerós" i que davant de "l'agnosticisme imperant" ha d'enfrontar-se als criteris "de les seves opinions, als quals no ens sotmetem".
El Papa, en la tradicional missa del dia de Reis, també va ordenar bisbes quatre monsenyors, entre ells, el seu secretari particular i prefecte de la Casa Pontifícia, Georg Gänswein. El Sant Pare, vestit amb la capa, la mitra i el bàcul daurats, va ser traslladat en una plataforma mòbil empesa per dos assistents fins a l'altar major, on va oficiar la cerimònia, a la qual van assistir les principals autoritats d'Itàlia, entre elles, el primer ministre sortint, Mario Monti amb la seva esposa, Elsa.
El papa Raztinger va seguir la tradició iniciada pel papa Joan Pau II, de l'ordenació episcopal de quatre sacerdots en el dia de la festa de l'Epifania. En l'homilia va afirmar que "l'agnosticisme àmpliament imperant avui té els seus dogmes i és extremadament intolerant davant de tot el que ho posa en dubte i qüestiona els seus criteris" va declarar Sa Santedat. El papa Raztinger va insistir també que, davant d'això, el bisbe ha de ser valerós. I que aquest valor o fortalesa "no consisteix a colpejar amb violència, en l'agressivitat, sinó en el deixar-se colpejar i enfrontar-se als criteris de les opinions dominants".
L'aprovació de les opinions dominants -va dir-, no és el criteri al qual ens sotmetem. El criteri és ell mateix: el Senyor. "Si defensem la seva causa, conquistarem sempre, gràcies a Déu, persones per al camí de l'Evangeli", va mantenir el Sant Pare.
Benet XVI va advertir que "serem també inevitablement colpejats per aquells que, amb la seva vida, estan en contrast amb l'Evangeli, i llavors donarem gràcies per ser jutjats dignes de participar en la Passió de Crist".

Nova ordenació episcopal
D'altra banda, sobre els reis Mags d'Orient, el Papa de Roma va sostenir que ells eren també, i sobretot, homes que tenien valor, el valor i la humilitat de la fe. "Es necessitava tenir valentia per rebre el signe de l'estrella com una ordre de partir (...) podem imaginar les burles que va suscitar la seva decisió: la irrisió dels realistes que no podien sinó burlar-se de les fantasies d'aquests homes tocats interiorment per Déu. Per a ells, però, "la recerca de la veritat era més important que les burles del món, aparentment intel·ligent". "Com no pensar, davant d'una situació semblant, en la missió d'un bisbe en el nostre temps?" es va preguntar el Pontífex.
D'altra banda, després de l'homilia, el Papa va celebrar l'ordenació episcopal concelebrada amb el secretari d'Estat, el cardenal Tarcisio Bertone i el prefecte de la Congregació per a l'Educació Catòlica, el cardenal Zenon Grocho.
El papa Benet XVI va nomenar bisbe el nunci apostòlic a Guatemala, monsenyor Nicolas Henry Marie Denis Thevenin, el nunci apostòlic a Nicaragua, monse?nyor Fortunatus Nwachukwu, monsenyor Vincenzo Zani, secretari de la Congregació per a l'Educació Catòlica i el seu secretari particular i nou prefecte de la Casa Pontifícia, Georg Gänswein.
 Gänswein, que el passat 7 de desembre va ser elevat pel Papa a a arquebisbe de la seu d'Urbisaglia, és alemany i des de l'inici del pontificat de Benet XVI, l'abril de 2005, ocupa el càrrec del secretari particular del Pontífex.
Ordenat sacerdot el 31 de maig de 1984, va ser incardinat a l'Arxidiòcesi de Friburg de Brisgòvia (Alemanya). Es va llicenciar en Dret Canònic el 1993 a Munic i després de ser jutge del Tribunal Diocesà i col·laborador personal de l'Arquebisbe de Friburg de Brisgòvia, el 1995 es va incorporar a la Congregació pel Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments.Un any després va ser transferit a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, on va ser secretari personal del prefecte de la mateixa, el llavors cardenal Joseph Ratzinger.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Daniel Craig tornarà a posar rostre a l'agent 007.
Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

El cineasta admet que els productors i fins i tot la seva dona el van dissuadir de la seva idea

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

La cinta recapta 60 milions de dòlars i supera la fantasia romàntica 'The Mermaid'

Un videojoc especial

Un videojoc especial

Steven Spielberg ha dirigit l'esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la «Ready player...


Enllaços recomanats: Premis cinema