RESUM

Aconsegueixen gravar per primer cop imatges al fons del mar d´un calamar gegant

 

TÒQUIO | REUTERS La cadena japonesa NHK i la nord-americana Discovery Channel han aconseguit gravar per primera vegada en les profunditats marines al calamar gegant, un dels animals més misteriosos del món, va informar ahir la cadena pública nipona. Un equip de les dues televisions, amb la col·laboració de membres del Museu Nacional japonès de Ciència i Naturalesa, va filmar a l'animal a uns 15 quilòmetres a l'est de l'illa nipona de Chichijima, a uns 1.000 quilòmetres al sud de Tòquio.
Els membres de l'equip van utilitzar un submergible que va captar les imatges l'estiu passat a una profunditat de 630 metres gràcies a una cambra d'alta definició.
L'animal captat tenia uns 3 metres de llarg, encara que li mancaven els seus dos tentacles més prominents, per la qual cosa es creu que en origen va poder mesurar 8 o 9 metres.
En el vídeo, que es podrà veure en primícia al Japó el 13 de gener i posteriorment als EUA el 27 de gener, l'exemplar es va alimentar d'un esquer col·locat per l'equip, compost per un altre calamar més petit d'un metro de llarg.
En aquest moment, les imatges capten de prop els enormes ulls de l'animal i les seves ventoses, d'uns 5 centímetres d'ample, segons va revelar NHK.
Es creu que el vídeo pot ajudar a mostrar comportaments d'aquest llegendari animal, del qual fins ara sol existia metratge d'exemplars capturats.
Amb tres cors, una visió cent vegades més potent que la de l'ésser humà i un cervell molt desenvolupat, aquest mític gegant ha romàs fins ara ocult en els abismes marins.
Es creu que es tracta de l'invertebrat més gran del món, ja que pot arribar a assolir uns mil quilograms de pes i entorn d'uns 20 metres de longitud.
El calamar gegant viu aparentment en profunditats entre els 400 i els 1.500 metres sota la superfície del mar, on la pressió és molt elevada i la llum del sol pràcticament inexistent.
Animals misteriosos, de tant en tant n'arriben restes a la costa. De les marques dels seus tentacles que s'han trobat en algunes balenes de gran tamany se n'ha deduït que són molt agressius. De fet, es considera queen la seva llegenda es va basar Jules Verne per ?descriure el que surt en la seva novel·la "20.000 llegües de viatge submarí".

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Daniel Craig tornarà a posar rostre a l'agent 007.
Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

El cineasta admet que els productors i fins i tot la seva dona el van dissuadir de la seva idea

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

La cinta recapta 60 milions de dòlars i supera la fantasia romàntica 'The Mermaid'

Un videojoc especial

Un videojoc especial

Steven Spielberg ha dirigit l'esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la «Ready player...


Enllaços recomanats: Premis cinema