La Generalitat vol recordar i alhora retre un homenatge al pedagog, escriptor i activista cultural Joan Triadú (Ribes de Freser, 1921 - Barcelona, 2010) amb l'exposició itinerant Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú. 1921-2010 al Palau Robert. Un reconeixement a una trajectòria marcada per la seva lluita perseverant en defensa de la identitat catalana en un context polític i social difícil, i també per l'acció educadora que va portar a terme.

La inauguració de l'exposició i la projecció de l'audiovisual sobre Joan Triadú tindran lloc el dijous 17 de gener, a les 19 hores, amb la presència del conseller de la Presidència, Francesc Homs.

La mostra, organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Flos i Calcat, es planteja en primera persona, a partir de textos seleccionats de les Memòries d'un segle d'or, un text de Joan Triadú que combina el gènere biogràfic amb el memorialístic. Es podrà visitar del 18 de gener al 28 d'abril a les Cotxeres del Palau Robert. El contingut de l'exposició té com a comissaris Susanna Àlvarez i Joan Josep Isern, i mostra la importància que Triadú donava a l'educació de les persones.