Girona programa més de 120 activitats en biblioteques municipals i museus

 

GIRONA | DDEG Els museus, centres culturals i biblioteques municipals de Girona han invertit un total de 186.677 euros de pressupost en la programació de més de 120 activitats dirigides a públic infantil i familiar, a públic jove i a públic general, va informar ahir l'Ajuntament.
El calendari inclou la proposta expositiva del Bòlit Centre d'Art Contemporani: Viatge Extra-Ordinari, que comptarà amb la participació d'uns deu agents culturals i que expandirà el seu abast territorial per cinc hotels de la ciutat. També destaca l'exposició Nocturn, que recull el treball realitzat pels alumnes del taller de fotografia del professor Fred Lebail de l'Escola Municipal d'Art.
Pel que fa l'Escola Municipal d'Humanitats, enguany s'afegeix a la celebració del centenari d'Espriu.
El servei de biblioteques planteja 45 activitats globals que, desglossades, representen un total de 200 sessions. Entre aquestes, cal posar en relleu una nova edició del Festival de Literatura i Arts Infantil i Juvenil de Catalunya (FLIC), que en aquesta ocasió estarà dedicat a la literatura i el cinema.
En l'apartat de museus destaca l'exposició temporal La mirada indiscreta: una revisió lliure del cartell del cinema, amb obres de l'artista Joel Amat, al Museu del Cinema. El Museu d'Història de Girona presentarà l'exposició La faràndula. Cinc cents anys d'imatgeria festiva de Girona, amb visites guiades i tallers familiars.
El Call de Girona presentarà aquest primer semestre el cicle Les llengües del judaisme a l'Institut d'Estudis Nahmànides, que es vincula amb l'exposició del mateix nom al Museu d'Història dels Jueus. Finalment, la Casa Masó inaugurarà al març l'exposició Athenea 1913: el temple del Noucentisme, servirà per commemorar el centenari de la creació de l'associació i de l'edifici de Rafael Masó.

L'any Josep Maria Corredor
També sobretot cal destacar les activitats previstes per celebrar l'Any Corredor en homenatge a l'escriptor gironí Josep Maria Corredor, pel qual s'ha previst un Simposi Internacional els dies 14 i 15 de febrer, dins el marc de l'Escola Municipal d'Humanitats; l'exposició Josep Maria Corredor. De casa a Europa, a l'espai contemporani del Museu d'Història de Girona, i un viquiprojecte impulsat, entre d'altres, pel servei de biblioteques.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Daniel Craig tornarà a posar rostre a l'agent 007.
Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

El cineasta admet que els productors i fins i tot la seva dona el van dissuadir de la seva idea

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

La cinta recapta 60 milions de dòlars i supera la fantasia romàntica 'The Mermaid'

Un videojoc especial

Un videojoc especial

Steven Spielberg ha dirigit l'esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la «Ready player...


Enllaços recomanats: Premis cinema