Els museus, centres culturals i biblioteques municipals de Girona han invertit un total de 186.677 euros de pressupost en la programació de més de 120 activitats dirigides a públic infantil i familiar, a públic jove i a públic general, va informar ahir l'Ajuntament.

El calendari inclou la proposta expositiva del Bòlit Centre d'Art Contemporani: Viatge Extra-Ordinari, que comptarà amb la participació d'uns deu agents culturals i que expandirà el seu abast territorial per cinc hotels de la ciutat. També destaca l'exposició Nocturn, que recull el treball realitzat pels alumnes del taller de fotografia del professor Fred Lebail de l'Escola Municipal d'Art.

Pel que fa l'Escola Municipal d'Humanitats, enguany s'afegeix a la celebració del centenari d'Espriu.

El servei de biblioteques planteja 45 activitats globals que, desglossades, representen un total de 200 sessions. Entre aquestes, cal posar en relleu una nova edició del Festival de Literatura i Arts Infantil i Juvenil de Catalunya (FLIC), que en aquesta ocasió estarà dedicat a la literatura i el cinema.

En l'apartat de museus destaca l'exposició temporal La mirada indiscreta: una revisió lliure del cartell del cinema, amb obres de l'artista Joel Amat, al Museu del Cinema. El Museu d'Història de Girona presentarà l'exposició La faràndula. Cinc cents anys d'imatgeria festiva de Girona, amb visites guiades i tallers familiars.

El Call de Girona presentarà aquest primer semestre el cicle Les llengües del judaisme a l'Institut d'Estudis Nahmànides, que es vincula amb l'exposició del mateix nom al Museu d'Història dels Jueus. Finalment, la Casa Masó inaugurarà al març l'exposició Athenea 1913: el temple del Noucentisme, servirà per commemorar el centenari de la creació de l'associació i de l'edifici de Rafael Masó.

L'any Josep Maria Corredor

També sobretot cal destacar les activitats previstes per celebrar l'Any Corredor en homenatge a l'escriptor gironí Josep Maria Corredor, pel qual s'ha previst un Simposi Internacional els dies 14 i 15 de febrer, dins el marc de l'Escola Municipal d'Humanitats; l'exposició Josep Maria Corredor. De casa a Europa, a l'espai contemporani del Museu d'Història de Girona, i un viquiprojecte impulsat, entre d'altres, pel servei de biblioteques.