Una investigació internacional amb la participació del CSIC ha confirmat l'autenticitat del cap momificat atribuït al rei francès Enric IV, fundador de la casa de Borbó, després de recuperar material genètic d'aquesta relíquia i comparar-la amb restes de sang del decapitat Lluís XVI.

L'anàlisi genètica del cap d'Enric IV està relacionada amb la mostra de sang d'un dels seus descendents, Lluís XVI, trobada a l'interior d'una carabassa on va guardar un mocador amb la seva sang, dipositat per un testimoni de l'execució del monarca, l'any 1793, tal com reflecteix la decoració de la carabassa.

Els resultats, publicats en la revista Forensic Science International, revelen que l'ADN de la sang del mocador i el del cap momificat pertanyen a la mateixa línia de descendència paterna i mantenen una distància de set generacions, va informar anir el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) per mitjà d'una nota de premsa. Les característiques esmentades són les mateixes que relacionen el parentiu entre tots dos monarques francesos.