´Catalonia Sacra´ digitalitza la segona etapa de la revista ´Taüll´

Coordinada des del Bisbat de Girona,
la publicació està especialitzada en patrimoni
cultural de les diòcesis de la Tarraconense

 
´Catalonia Sacra´ digitalitza la segona etapa de la revista ´Taüll´
´Catalonia Sacra´ digitalitza la segona etapa de la revista ´Taüll´  MARC MARTÍ

GIRONA | JOAQUIM BOHIGAS I MOLLERA Taüll és la capçalera quadrimestral del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sagrat de Catalunya que, des del 2001, difon, a partir d'articles signats per especialistes, el patrimoni cultural de les diòcesis de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET). El projecte de "Catalonia Sacra", que conjuga la web com a canal de difusió i accions en el territori a fi d'una major visualització i coneixement del patrimoni eclesial, ha digitalitzat la segona etapa d'aquesta revista, que es coordina des del Bisbat de Girona (la primera es va publicar de 1982 a 1984). Per consultar els continguts, cal entrar a "Catalonia Sacra" (cataloniasacra.cat) i optar per l'opció "Revista Taüll". L'usuari pot accedir, en aquests moments, al número 0 (que correspon a l'edició de desembre-gener de 2001) i els 36 posteriors. El darrer número és l'edició d'agost-setembre de 2012 i, precisament, està dedicada a explicar l'essència del projecte de "Catalunya Sacra". En el citat número, inclou una editorial del bisbe de Girona, Francesc Pardo i Artigas, delegat de la CET per al Patrimoni Cultural i president de "Catalonia Sacra". L'índex del número 0 al 25 també està digitalitzat. L'accés és gratuït i la revista és descarregable en PDF. La digitalització conviu amb l'edició en paper, que arriba al lector en subscripció o venda a número en concret, segons ha explicat la Llibreria del Bisbat.

Principis refundacionals
En aquell número zero, Jaume Traserra, aleshores bisbe auxiliar de Barcelona i delegat de la Tarraconense per al Patrimomi Cultural, defensava, en l'editorial, signada a manera de presentació de la revista, que "tenim encara, sortosament, en les nostres mans un patrimoni cultural molt ric i ampli malgrat les pèrdues ocasionades per les desamortitzacions, les guerres civils i possibles negligències". Tot i això, continuava, "el patrimoni existeix i és molt viu! La mateixa església el destina a les seves finalitats culturals i catequètiques i, també, el posa a disposició de tota la societat". Per aquest motiu, "aquest patrimoni es converteix en béns culturals de tots i per tots".
El bisbe indicava, també en el número fundacional, a qui, bàsicament, anava adreçada la revista: "Ha d'ésser una bona eina per a tots aquells que gestionen el patrimoni cultural de l'Església a Catalunya o que volen rebre puntual informació del que es fa". Xavier Xutglà i Narcís Negre foren primers autors d'articles sobre la diòcesi gironina.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Daniel Craig tornarà a posar rostre a l'agent 007.
Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

El cineasta admet que els productors i fins i tot la seva dona el van dissuadir de la seva idea

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

La cinta recapta 60 milions de dòlars i supera la fantasia romàntica 'The Mermaid'

Un videojoc especial

Un videojoc especial

Steven Spielberg ha dirigit l'esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la «Ready player...


Enllaços recomanats: Premis cinema