La germana del dissenyador Manuel Mota nega que el seu germà fos un malalt depressiu i denuncia a la pàgina de Facebook del creador, enterrat ahir a Reus, que aquest patia una ansietat "produïda per una persona que el pressionava de tal manera que li tenia pànic". "El meu germà tenia ansietat produïda per una persona, a la qual es referia com a "monstre" i tots sabem qui és aquesta persona i algun dia li posaré nom i cognoms, perquè jo no sóc com el meu germà; jo no tinc por i això no pot quedar així de cap de les maneres", subratlla Fina Mota en aquesta xarxa social.

"En honor al meu germà, els meus pares i els meus fills això no quedarà així. El meu germà no hauria d'estar mort en aquests moments. Ho sento, però havia de dir-ho o explotava. I he de ser forta i fer justícia a Manuel Mota", prossegueix al Facebook.

Al funeral hi van assistir tres persones de Pronovias, a les quals Mota va autoritzar expressament en una de les seves tres cartes de comiat: Paquita, la seva mà dreta i encarregada del taller de costura; Martina, la dissenyadora del seu equip i Montse, de Recursos Humans.

A la cerimònia de comiat hi van acudir al voltant de cinquanta persones, entre familiars i amics, en un acte que va comptar amb la presència de Miguel Rodríguez, responsable de moda de la Generalitat. No hi va poder assistir ni la premsa ni cap representant oficial de Pronovias per exprés desig de la família. En un comunciat, Pronovias va expessar la seva "consternació" per la mort de Mota, va expressar la seva admiració i va voler aclarir que les relacions entre la direcció de l'empresa i el dissenyador eren "extraordinàries".