La primera orquestra simfònica professional gironina, la Giorquestra (GIO), compleix un any i ho celebra amb un concert simfònic amb obres de Mozart i Haydn el pròxim 3 de febrer a l'Auditori de Girona. L'orquestra, que es finança amb un model publicoprivat, ha fet quatre concerts aquest 2012 -tots amb entrades exhaurides- i encara l'any amb nous projectes.

Coincidint amb 'Girona, temps de flors' estrenarà una producció pròpia per commemorar els 30 anys de carrera de la cantant Nina i a l'octubre està previst un concert simfònic amb el pianista prodigi Michael Andreas Haeringer, de només 11 anys. El concert d'aniversari es van presentar ahir al Celler de Can Roca, que fa de mecenes de la formació.

La GIO va estrenar-se el 5 de febrer a l'Auditori de Girona amb un concert amb 42 músics dalt l'escenari, apadrinada pels solistes Albert Guinovart, Nina, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Ara, un any més tard, el projecte impulsat pels germans Marcel i Jaume Sabaté avança a pas ferm dins el panorama musical gironí. El concert del proper 3 de febrer a l'Auditori de Girona, amb les solistes Alba Ventura (piano) i Mireia Farrés (trompeta), s'oferirà per ser programat en d'altres espais de les comarques gironines.

L'orquestra ha arribat a un conveni amb l'Ajuntament de Girona que cedeix l'Auditori per a fer tres concerts durant l'any.

En la presentació del concert del primer aniversari, el sommelier, Josep Roca va explicar que donen suport al projecte per considerar que la cuina s'ha d'obrir transversalment a d'altres vessants culturals i creatives. Roca va fer una crida a l'empresariat perquè aposti per la GIO. També van intervenir l'alcalde de Girona Carles Puigdemont, el vicepresident de la Diputació, Xavier Soy, i el director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida.