Strenes, el nou festival musical que se celebrarà de l'11 al 21 d'abril a la ciutat de Girona, va tancar dimarts la convocatòria dirigida a artistes, grups musicals i empreses de management i contractació, amb més de 400 propostes d'estrena rebudes. La programació oficial es presentarà a mitjan febrer.

La comissió artística que realitzarà la selecció de propostes està dirigida per Xavi Pascual, director de Promo Arts Music; i la formen Lluís Gendrau, director i editor de la revista Enderrock; Xavi Fortuny, representant de l'Associació de Mànagers, Promotors i Representants de Catalunya; Gerard Quintana, músic i actual president de l'Acadèmia Catalana de la Música; i representants de l'Ajuntament de Girona.

L'organització, formada per Promo Arts Music i l'Ajuntament de Girona, es mostra satisfeta per l'èxit de convocatòria en una primera edició. La proposta vol esdevenir una cita obligatòria pels artistes de trajectòria reconeguda i pels artistes del moment, però també una plataforma de difusió per als artistes emergents del país; aquestes 400 propostes són exemple de la rica escena musical catalana.