El festival Temporada Alta presenta a l´Argentina tres produccions catalanes

L'aposta gironina a l'altra riba de l'Atlàntic inclou una versió del Torneig de Dramatúrgia que enfrontarà actors d'aquí amb els d'allà

 
Sergi López, en una imatge de "Non Solum".
Sergi López, en una imatge de "Non Solum". diari de girona

GIRONA | DDG La Sala Timbre 4 de Buenos Aires, dirigida pel dramaturg, director i docent teatral Claudio Tolcachir, presentarà de l'11 al 17 de febrer una programació d'espectacles catalans agrupats sota el nom de Temporada Alta a Buenos Aires - Setmana catalana a Timbre 4. Concretament, s'hi podran veure tres espectacles: Insomni, de Xavier Bobés, muntatge estrenat al Temporada Alta 2011; Non Solum de Sergi López i Jorge Picó, del 2005; i l'espectacle de dansa Striptease de Pere Faura, de la darrera edició. La setmana es completarà amb una versió del Torneig de Dramatúrgia, que enfrontarà els guanyadors de les dues edicions del torneig, David Plana i Jordi Galceran, amb dos dramaturgs argentins.
Es tracta d'un projecte nascut de la col·laboració entre el festival i aquest teatre porteny amb la voluntat d'acostar la producció teatral catalana al públic argentí en la línia encetada per Temporada Alta de convertir la mostra de tardor de Catalunya en una plataforma per a la internacionalització de la dramatúrgia catalana.
A més de les tres produccions catalanes, la setmana es completarà amb una versió del Torneig de Dramatúrgia que s'organitza durant el festival i que, en aquest cas, enfrontarà els autors guanyadors de les dues edicions del torneig català, David Plana i Jordi Galceran, amb dos dramaturgs argentins, Diego Faturos i Francisco Lumerman. En tots els casos, els textos seran llegits per actors argentins. Temporada Alta a Buenos Aires inclourà, també, un taller impartit per Xavier Bobés.
La programació d'aquest cicle d'espectacles catalans a Buenos Aires té la seva raó de ser. Des de fa anys, Temporada Alta s'ha convertit en l'escenari de presentació de les noves companyies de teatre argentí a l'Estat espanyol i alhora en la seva porta d'entrada a Europa. Al festival s'hi ha presentat, entre altres, Ricardo Bartís, Javier Daulte, Daniel Veronese, Romina Paula, Mariano Pensotti i Claudio Tolcachir . Ara, la Sala Timbre 4 es converteix en l'altra cara de la moneda d'aquesta aposta de Temporada Alta i vol ser la porta d'entrada de les companyies catalanes a l'altre riba de l'Atlàntic.
Timbre 4 va néixer l'any 2001 a la casa del seu fundador, Claudio Tolcachir, com un espai de formació d'actors.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

La catalana Laura Ferrés estrena 'Els desheretats', guanyador del premi 'Leica Cine Discovery' al...

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

El director de '10.000 KM' dedica el seu nou film 'Tierra firme' al conflicte sobre tenir fills

Enllaços recomanats: Premis cinema