El cielo és real és la història de Colton, un nen nord-americà de quatre anys, que narra el seu viatge "d'anada i tornada" al cel quan va ser operat d'urgències i que, amb 9 milions de llibres venuts a tot el món, s'ha convertit en un èxit editorial.

La història de Colton es remunta al mes de març de 2003 quan, en el transcurs d'un viatge familiar, va començar a sentir dolors d'estómac, febre i vòmits. Després de descartar els metges, inicialment, que es tractés d'apendicitis, l'estat del nen va empitjorar fins al punt que es va arribar a témer per la seva vida.

Dies després, però, el petit va ser operat d'urgències per una perforació de l'apèndix de la qual va aconseguir recuperar-se. De moment una història normal, fins que mesos després, ja recuperat, Colton es va referir a l'hospital com el lloc on "els àngels em van cantar una cançó" mentre estava assegut "a la falda de Jesús".

A comptagotes, el nen va anar explicant als seus pares el que va viure durant els "tres minuts" que, segons afirma, va estar al cel i en què, assegura, no només va veure Jesús, sinó també un besavi mort que no va arribar a conèixer i una germana que mai va néixer, ja que la seva mare va patir un avortament en el segon mes d'embaràs.

Todd Burpo, pare de Colton i pastor d'una església en el petit poble d'Imperial (Nebraska), va recollir aquestes experiències en un llibre que, des de la seva publicació el 2010, ha venut 9 milions de exemplars en 27 països -50.000 dels quals a Espanya- i ha estat número 1 a la llista de vendes dels EUA.

"Pots creure o no el que estic explicant, però jo estic segur del que vaig veure", assenyala Colton en una entrevista en què explica que aquesta experiència va ser "una guia" en la seva vida.

Els seus pares van ser els primers a dubtar del que Colton explicava. "M'agradaria dir que de seguida el vaig creure, però he de reconèixer que al principi no vaig tenir fe", relata Todd, que admet que no va ser fins que el petit va explicar que havia vist els seus pares resant i parlant pel mòbil a l'hospital mentre esperaven que acabés l'operació amb "detalls nítids i fets reals" quan van creure el relat del seu fill.

Els veïns d'Imperial -localitat d'uns 2.000 habitants- van ser els primers a conèixer la història de Colton. "S'acostaven a ell i comprovaven que el que deia era cert", explica Todd.

"No hi ha ningú al poble que digui que el contingut del llibre és fals, tot el contrari, jo crec que hi ha 2.000 testimonis que acrediten que el que narra Colton és veritat", subratlla el pare del nen visionari.

Des de llavors, i tot i que asseguren que la seva vida no ha canviat per l'èxit de vendes i l'expectació mediàtica als EUA, la família Burpo assegura haver viscut grans experiències i haver ajudat "moltes persones en casos d'avortaments i mort d'éssers estimats".

Crítiques i elogis

També han rebut crítiques -"les esperàvem", afirmen-, encara que el més "inesperat" va ser el "gran nombre d'agraïments i elogis" rebuts després de la publicació del llibre.

Totes aquestes vivències les recullen els Burpo en un nou llibre, El cielo lo cambia todo, acabat d'editar a Espanya per Zenith, de l'editorial Planeta, amb què reprenen l'experiència del seu fill i els seus "tres minuts" al cel .