El ´Concierto de Aranjuez´ torna al Palau de la Música 73 anys després

L'obra de Joaquín Rodrígo, el primer concert per a guitarra i orquestra, es va estrenar el 1940

21.01.2013 | 01:00
Cañizares, durant el concert.
Cañizares, durant el concert.

El Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo va sonar aquest dissabte a la nit al Palau de la Música Catalana de Barcelona amb l'actuació del guitarrista sabadellenc Juan Manuel Cañizares acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida pel mestre Rubén Gimeno. L'obra, el primer concert per a guitarra i orquestra de la història, va ser estrenat al mateix Palau l'any 1940, ara fa 73 anys.
No és la primera vegada que Cañizares interpreta el Concierto de Aranjuez, ja que es tracta del primer i únic guitarrista flamenc convidat per l'Orquestra Filharmònica de Berlín, amb la qual va interpretar també la coneguda peça de Joaquín Rodrigo sota la batuta de Sir Simon Rattle.
El concert va comptar un cop més amb la participació del grup teatral Comediants, que hi va afegir el seu toc teatral i màgic.
Durant el recital també van sonar peces d'Isaac Albéniz i Manuel de Falla. D'Albéniz es va poder escoltar Catalonia, dedicada al pintor Ramon Casas i inspirada en la música tradicional catalana, mentre que de Manuel de Falla l'orquestra va interpretar El amor brujo, composta partint de les melodies i els ritmes de la música andalusa i gitana.
La cantaora malaguenya Paula Domínguez, que està formada al Taller de Músics de Barcelona, va posar la veu a l'obra.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema