El PEN Català i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, amb col·laboració de l'Obra Cultural Balear, van portar ahir a terme per segon any consecutiu la vetllada Sant Sebastià Literari per demostrar la força del món literari català a les Illes Balears i rebutjar la decisió de l'Ajuntament de Palma, governat pel PP, de fer bilingues els Premis Ciutat de Palma. La vetllada literària es va celebrar coincidint amb l'acte de lliurament dels premis Ciutat de Palma, convocats per l'Ajuntament de la ciutat.

A la vetllada hi van participar una trentena d'escriptors com Helena Alvarado, Pilar Arnau, Vicenç Calonge, Jaume Corbera, Biel Mesquida o Víctor Gaya, que van llegir alguns dels seus textos i altres de diversos autors catalans.

Els organitzadors de l'acte van voler deixar ben clar en la presentació de la vetllada literària que no estan en contra d'uns premis literaris en llengua castellana, però no dins dels Premis Ciutat de Palma perquè "desacrediten l'esperit amb el qual es van crear". De fet, els Premis Ciutat de Palma van néixer l'any 1955 i des del 79 es van dedicar a reconèixer obres de creació en llengua catalana.

Així mateix, els organitzadors també consideren que el manifest aprovat l'any passat, "Pel prestigi dels Premis Ciutat de Palma: cap pas enrere", segueix vigent. Aquest va ser signat per prop de 400 escriptors i institucions catalanes i ?expressava el desacord i la denúncia d'instaurar uns premis bilingues que "representen un retrocés en la cultura catalana, i un desprestigi i una desafecció caps a aquests".