L'editorial fundada per Joan Sales -i que ara dirigeix la seva néta-, Club Editor, traurà a la llum l'any vinent una novel·la inèdita de l'escriptor i editor. Uns guants de pell de Rússia és una obra que Sales va deixar inacabada i que l'editorial mantindrà intacta però hi afegirà material complementari -com cartes- que ajudin el lector a comprendre l'obra.

L'any 2012 es va celebrar el centenari del naixement de l'autor d'Incerta glòria, però l'editorial continua impulsant la seva obra més enllà de l'efemèride. Aquest gener arriba a les llibreries la reedició de Viatge d'un moribund, un recull de poesies escrites a l'exili i que, enguany, incorpora una carta inèdita de Màrius Torres valorant la seva obra poètica.

L'escriptor i editor Joan Sales (Barcelona, 1912-1983) va fundar el 1959 l'editorial Club Editor.

Segons va explicar ahir Maria Bohigas Sales, no es coneix la data exacte de gestació d'Uns guants de pell de Rússia, però sí se sap que era una de les obres en què treballava l'escriptor en els seus últims anys de vida. "Sales treballava a base de reescriure moltes de les obres que tenia", va dir l'editora.

A banda d'aquestes dues noves edicions, l'editorial també preveu publicar a la tardor la biografia de Joan Sales a partir de la investigació de l'arxiu de l'escriptor que ha fet Montserrat Casals, que també va escriure la biografia de Mercè Rodoreda.

D'altra banda, Òmnium Gironès clourà demà (19:30h, Casa de Cultura) l'Any Joan Sales amb una taula rodona amb la participació de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, l'expresident Jordi Pujol, el diputat i historiador Oriol Junqueras i l'eurodiputat Ramon Tremosa. L'acte es titula El Joan Sales nacionalista.