Temporada Alta de Girona és el més important festival d´arts escèniques de l´Estat

El baròmetre d'observació de la cultura elaborat per la Fundación Contemporánea el situa per davant de la fira Arco i del CCCB

 
Salvador Sunyer.
Salvador Sunyer.  diari de girona

GIRONA | DDG El festival Temporada Alta, que s'organitza cada tardor a Girona, s'ha convertit en el primer del gènere de les arts escèniques d'Espanya, segons el baròmetre d'observació de la cultura de la Fundación Contemporánea.
Els responsables de la cita gironina han comunicat la consideració rebuda per part d'una comissió integrada per 11 professionals de l'àmbit cultural.
Temporada Alta es converteix a més en el segon projecte teatral més important d'Espanya, únicament superat pel Teatro Real de Madrid.
El festival de Girona se situa com a dotzè esdeveniment cultural espanyol per la seva transcendència i supera per primera vegada als principals teatres i cites de l'àmbit de Barcelona.
Temporada Alta és ara la segona iniciativa cultural de Catalunya segons aquest estudi, que situa en la primera posició el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).
El director de l'esdeveniment, Salvador Sunyer, ha estat convidat a explicar la seva fórmula de gestió en el marc de les Trobades Internacionals de Gestió Cultural, que se celebraran a Madrid avui.
Segons aquesta classificació, la primera institució en importància d'Espanya és el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, seguit del Museo del Prado, el Museo Thyssen - Bornemisza i les institucions Matadero i La Casa Encendida, de Madrid. Les sis primeres institucions, doncs, són de la capital d'Espanya. En sisè lloc apareix la primera institució catalana, el MACBA-Museu d'Art Contemporani de Barcelona, seguit del Teatro Real de Madrid, el ?CaixaForum de La Caixa, la Fundació Mapfre, el Festival de Cinema de Sant Sebastià, el Museo Guggenheim, PHotoEspaña i, en tretzena posició de la classificació general, Temporada Alta de Girona, per ?davant de la CCCB i de la Fira Arco.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema