En temps difícils també hi ha oportunitats. El Grup El Claustre de galeries d'art ha aplicat aquest principi i ha llogat un local immens a la Rambla de Figueres que es convertirà la més gran de les seves sales, ja que igualarà en metres quadrats -300 m2- la superfície que sumen les dues galeries d'El Claustre al carrer Nou de Girona.

Empresa fundada el 1983 a Girona per Núria Yglesias i Miquel Mascort, El Claustre va aterrar a Figueres fa una dotzena d'anys i la bona resposta del públic ha propiciat que, com va passar a Girona, la galeria inicial ha quedat petita.

"Hem viscut el mateix procés que a Girona fa vint anys, la galeria originària es fa petita i hem d'ampliar", va explicar ahir Marià Mascort, fill dels fundadors i director del Grup El Claustre, a la sortida d'una reunió amb l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, per presentar-li el projecte i posar-se a disposició de la ciutat.

Quadres allà on hi havia roba

L'activitat de la galeria El Claustre al carrer Sant Pau es traslladarà a un nou local situat a escassament 50 metres girant la cantonada, el número 25 de la Rambla de Figueres, que ha quedat lliure per jubilació dels propietaris de l'antic negoci de roba de pell Estevez.

La intenció és inaugurar a mitjan mes de març, si el termini de les obres que ja s'estan fent es compleix, amb la presència d'una figura internacional de l'art que encara no ha exposat mai a les comarques gironines, però el seu nom no ha estat revelat encara.

El local, d'una sola nau, suma 300 m2 en planta baixa, ideal per instal·lar-hi un sistema de plafons que en cinc minuts permetrà modificar la configuració de la galeria. En principi, segons ha explicat Mascort, el 50 per cent es destinarà a l'exposició temporal en curs i la resta a les obres del fons d'art.

La nova galeria incorporarà un tipus d'il·luminació completament innovadora basada en el led per aconseguir unes condicions visuals òptimes. "Treballem perquè aquesta sigui una galeria de referència", diu el director.

La nova galeria es convertirà en una de les més grans de Catalunya i en bona mesura això és possible per la captació de clients també de l'Estat francès.

"En un moment dur de crisi apliquem la frase que en temps difícils també hi ha oportunitats. Així, quan el país torni a aixecar el cap, estarem ben posicionats", afirma Marià Mascort.