Le Croupier es transmuta en Carles Cors al tercer disc ´Lesió per tensió repetitiva´

L'artista de la Cellera de Ter presenta aquest dissabte a l'Auditori de Girona el seu primer àlbum en català, que inclou poemes de Rilke i de Vinyoli

 16:10  
Le Croupier es transmuta en Carles Cors al tercer disc ´Lesió per tensió repetitiva´
Le Croupier es transmuta en Carles Cors al tercer disc ´Lesió per tensió repetitiva´  

GIRONA | DANIEL BONAVENTURA Le Croupier encara és Le Croupier, però ja és visible en el seu físic i en les lletres de les seves cançons un profund procés de metamorfosi que a poc a poc el va humanitzant i el va transformant en qui veritablement és, Carles Cors, un jove nascut a la Cellera de Ter l'any 1981 que segueix les passes del seu pare, el músic i cantant Ricard Cors, i que ja va pel tercer disc.

Si fins ara, des de la posició d'observador discret del crupier, Carles Cors mirava el món i el cantava en tercera persona i bàsicament en castellà, a partir d'ara es permet de parlar d'ell mateix, en primera persona i, és clar, ho fa en català, la seva llengua materna.

L'himne del Circ Raluy
Lesió per tensió repetitiva (Música Global Discogràfica) és el tercer àlbum de Carles Cors, el primer cantat en català, després de Me han dicho que... (2008) i Presunto tocador (2010). El nou disc inclou un tema en castellà, El himno del Circo Raluy, ni més ni menys que la banda sonora amb què l'entranyable circ es presenta arreu del món, composta per ell.

El nou disc té origen en un fort impacte emocional i "ajuda a sanar una pèrdua", en paraules del propi artista. L'Àlbum es presentarà aquest dissabte a les 9 de la nit a la Sala de Cambra de l'Auditori de Girona, en un concert que ja fa dies que té moltes entrades venudes, i que inclourà un repàs d'antigues cançons, i alguna sorpresa.
La metamorfosi afecta la posada en escena d'un Le Croupier que ja no s'amaga rere unes ulleres fosques ni vesteix jaqué, perquè vol donar pas al Carles Cors més proper i més sincer, sense renunciar, però, a la perfecció formal que caracteritza la seva posada en escena. Com al seu moment El Chaval de la Peca es va transmutar en Marc Parrot. I és que Parrot és productor artístic dels tres discos de Cors. Dos còmplices que indaguen noves fórmules abeurant-se en els universos sonors de Paolo Conte i Tom Waits, sense perdre de vista la importància primordial de les lletres de les cançons.

"Fins aquí m'havia dedicat a analitzar el món en tercera persona, a través de personatges com la Virgínia, Doña EnredosCharlie Cooper, jove treballador d'un local de prostitució masculina, però a partir d'ara parlaré de mi", comenta Cors, que firma lletra i música.

Lesió per tensió repetitiva té temes propis com ara Cau i net, El joc del telèfonGoteres a les golfes, però també inclou dos poemes: un de Joan Vinyoli, Matinada lletosa amb filferros, i l'altre de Rainer Maria Rilke, Retrat interior, amb traducció de Mariàngela Vilallonga.

Per a Cors (veu i guitarres) és molt important la banda que l'acompanya: Toni Hertas (pianos), David Benítez (baix), Faló Garcia (guitarres), Xevi Puig (percussió), Josep Picot (trompetes), Raúl Sánchez (trombons) i Oihane Inchaustegui (violins).

Llicenciat en Musicologia (UAB), Cors és mestre de l'Escola de Música Municipal de la Cellera, i és un dels actors de la Cia Teatral 4 Produccions.

Cultura

Una autèntica festa s´apodera de Cap Roig

El cantant nord-americà converteix l´escenari de Calella en una pista de ball interpretant els...

La Plataforma «Sijena Sí» actuarà després de l´1-O

L'entitat afirma en un comunicat que vol «evitar la manipulació política» davant...

Els Blues Brothers a Empuriabrava

Els Blues Brothers a Empuriabrava

Més de 4.000 persones van omplir la platja d'Empuriabrava dimarts en el concert The Original Blues...

Albert Serra estrena la videoinstal·lació «Roi Soleil» a la Galeria Cadaqués

Albert Serra estrena la videoinstal·lació «Roi Soleil» a la Galeria Cadaqués

Primera exposició del cineasta i artista banyolí en una galeria privada amb una obra de 61 minuts

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema