La direcció del Macba va traslladar ahir la responsabilitat a les administracions del consorci del museu perquè resolguin de manera satisfactòria l'impagament d'1,6 milions per part del ministeri de Cultura corresponent a l'exercici del 2012. El director del Macba, Bartomeu Marí, va confirmar a la presentació de l'exposició retrospectiva de l'artista palestina Ahlam Shibli que la subvenció del ministeri no ha arribat encara.

A final de desembre passat, fonts de Cultura van anunciar que ja havien iniciat els tràmits necessaris i que l'execució de l'ajuda d'1,6 milions estava en mans del ministeri d'Hisenda, que distribueix els fons en funció del compliment del dèficit públic de les comunitats autònomes.

El director del Macba va dir que no contempla que aquesta situació no sigui resolta per les administracions i va expressar el seu convenciment que les converses que s'estan portant a terme al més alt nivell donaran una solució a la situació econòmica del museu. Marí va dir: "En cap cas aquest retard compromet la programació prevista pel 2013".