Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola de Girona han superat, per primera vegada, el cent treballs i el centenar d'autors aspirats a algun dels set guardons. Fins a 109 autors -molts d'ells en equip- han presentat un total de 115 treballs, i han convertit aquesta edició en la més participativa.

La categoria que ha registrat més participació ha estat la de millor fotografia publicada, amb 48 treballs de 17 autors diferents, seguida del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, que ha rebut 28 propostes. Els guardons, que tenen com objectiu reconèixer la tasca dels periodistes a les comarques gironines, s'entregaran el 12 de març a l'Auditori de Girona.

El premi a la millor informació digital ha rebut 12 treballs realitzats per 21 participants. El premi al millor treball informatiu o divulgatiu ha rebut nou propostes de tretze aspirants, i el premi Miquel Diumé ha rebut nou propostes de trenta participants. La categoria de millor iniciativa de comunicació institucional ha rebut sis propostes de sis entitats, i opten al premi com a millor projecte sobre comunicació periodística tres treballs realitzats per vuit persones. La categoria de premsa ha vist disminuir el nombre de participants passant de 43 a 28 treballs respecte a l'any passat.

La Setmana dels Rahola

La Diputació de Girona i la demarcació de Giroan del Col·legi de Periodistes de Catalunya (òrgans gestors d'aquests guardons) han volgut donar més visibilitat als premis creant l'anomenada Setmana dels Rahola, que inclourà la tertúlia El periodisme en temps de canvi (27 de febrer) i els debats Carles Rahola: periodisme i periodistes, amb Ramon Rovira, Lluís Falgàs, Jordi Bosch i Jaume Peral, a l'auditori Viaderde Cultura.

L'Escola Universitària ERAM, a través del màster de Fotografia i de l'assignatura de fotoperiodisme, obrià les exposicions Límits, d'Àlex Salcedo, i Noves pastures, de Martí Albesa, del 8 al 22 de març a la Casa de Cultura.