El príncep Enric, de 28 anys, no tornarà -amb tota probabilitat- a primera línia de front a l'Afganistan. Enric ha dit en diverses entrevistes que voldria tornar per tercera vegada a l'Afganistan, però el seu esquadró no ha de retornar abans de la prevista retirada de tropes, al final de 2014, va informar ahir El Mundo.

Tampoc podrà tornar com a soldat del carrer, la seva opció preferent, fet que significa que si la retirada de les tropes de l'OTAN no es retarda, Enric no tornarà a Helmand.

El nét d'Isabel II acaba de retornar a casa, després de 20 setmanes a Camp Bastion. Només de tornar, va confessar que havia matat molts insurgents talibans, en diverses entrevistes. Ara mateix, gaudeix d'un mes de vacances i després s'unirà al seu esquadró aeri a Wattisham (Suffolk), per intentar promocionar-se de copilot a pilot d'helicòpters Apache.

Amb el rang de capità, podria continuar com a pilot durant uns 10 anys. Això significa que se'l podria veure de nou en primera línia de combat, però només si el Regne Unit es veu involucrat en una nova guerra.

Segons una font militar, hi ha cinc esquadrons Apache i pel fet que el del príncep Enric acaba de tornar, no haurà de retornar fins d'aquí a 20 mesos. En aquells dies, les tropes s'hauran replegat de l'Afganistan. "És altament improbable que retorni per cap altra raó, encara que teòricament és possible que li demanin si un altre copilot cau malalt", afirma una font militar al The Telegraph.