Les vendes de música cauen un 77,5%

 

MADRID | EFE Amb el descens de les vendes del mercat físic i el repunt discret del suport digital, la indústria musical espanyola segueix sense estrenar dades ascendents des del 2001, sumant en aquests onze anys de caiguda un 77,5% de descens, des dels 626.000.000 registrats llavors als 141 d'ara.
El mercat ha caigut un nou 5,08% des del 2011, informa Promusicae en el seu estudi anual, i, segons el seu president, Antonio Guisasola, aquestes dades "tan tossudes, tornen desgraciadament a confirmar que les descàrregues il·legals segueixen constituint una espoliació impune a Espanya", explica en una nota.
Si bé el descens s'ha alentit respecte a l'any anterior, quan va ser del 10,7%, i està lluny dels gairebé 100 milions d'euros que va perdre la indústria entre 2001 i 2012, quan encara no existia oferta de pagament en el mercat digital i es va passar dels 626 milions als 530, la situació segueix produint "desassossec" a Guisasola.
Assumida la caducitat dels suports físics, que amb unes vendes de 92,8 milions d'euros per primera vegada es col·loquen en vendes inferiors a 100 milions, el mercat digital suposa a Espanya un 34,23% de les vendes totals, molt per sota del 55% que representa als Estats Units, on les lleis sobre això són més estrictes. "Exigim mesures contundents, des de ja, que generin optimisme", ha declarat.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema