El dramaturg Jaime Salom (Barcelona, 1925- Sitges, 2013) va morir la matinada d'aquest divendres a l'edat de 87 anys. Al llarg de la seva vida, Salom va firmar més d'un centenar de peces i va estrenar una quarantena d'obres teatrals, entre elles El baúl de los disfraces, La casa de las chivas, o Las Señoritas de Aviñón.

El dramaturg va obtenir nombrosos premis, com el Premi Nacional de Literatura espanyol, el Fastenrath, l'Álvarez Quintero, el Ciutat de Barcelona i tres vegades el de la Crítica de Madrid. Molt vinculat a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Salom va ser des del 2001 i fins a la seva mort Conseller d'Honor de l'actual Junta Directiva d'aquesta entitat.

La SGAE, a través d'un comunicat, expressa "el més sentit condol per la defunció d'un gran dramaturg i, sobretot, d'una meravellosa persona".

Nascut a Barcelona el 25 de desembre de 1925, Jaime Salom Vidal era el soci número 14.759 de la Societat General d'Autors i Editors. La seva obra dramàtica supera les 110 peces, cedides el passat mes de desembre al Centre de Documentació i Arxiu (CEDOA) de la SGAE a Madrid.

L'autor, que en aquell moment tenia mala salut, va decidir traslladar la seva residència a Barcelona. Salom va estrenar més de quaranta obres. La casa de las chivas va batre tots els rècords de permanència en cartell, i El señor de las patrañas es va convertir en un musical que es va estrenar amb el títol La lluna de València. Una hoguera al amanecer es va adaptar al cinema a Mèxic. El seu gran èxit va ser Las señoritas de Aviñón, estrenada a Espanya, Mèxic i Estats Units.

Les seves obres han estat traduïdes al francès, anglès, alemany, grec, portuguès, italià, eslovac, romanès, flamenc i àrab, i s'han representat en gran quantitat de països europeus i americans.