Tocats pel foc és el títol d'un llibre de Manuel de Pedrolo, publicat el 1976. I és, també, el nom del quart disc del cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984), amb el qual vol fer un homenatge a un dels "escriptors més importants que hi ha hagut al nostre país". Freixas actua avui, a les 8 del vespre al Síkim Cafè Teatre d'Empuriabrava, per presentar els temes d'un treball que ha vist la llum gràcies al finançament popular (micromecenatge a través de la xarxa).

El disc té els arranjaments i la producció musical de Víctor Nin, guitarrista al costat de Cesk Freixas des del 2006. Tocats pel foc es mou entre el pop i el rock acústic en el que és la proposta més càlida d'un artista que va iniciar la seva carrera el 2004 i que aquest any ha rebut el Premi Enderrock per votació popular al millor cantautor. En aquest treball, el cantautor, que no perd en cap moment la seva vessant reivindicativa, pren com a referents músics anglosaxons (Ben Harper, Ani DiFranco, Wallis Bird o Bon Iver) i s'acosta a terrenys que es mouen entre el pop i el rock acústic. En les seves lletres, el compositor explica, de manera crua, senzilla i directa, històries que ens remeten a la bona companyia i també aquelles que, per la contundència de la realitat en què vivim, ens proposen un toc d'alerta.

Freixas ja fa pràcticament una dècada que és dalt dels escenaris i, de fet, s'ha fet gran en el món de la música a mesura que anava creixent com a persona, ja que va començar amb menys de 20 anys. Des del seu primer treball, Set voltes rebel (2005), ha editat cinc àlbums amb tocs reinvidicatius, però també amb històries d'amor pròpies de la joventut. Ara per ara, Freixas ja ha fet més de 700 actuacions per escenaris catalans.