Una biografia rescata la vida de la primera dona que va ser regidora a Palafrugell

L'arxivera Concepció Saurí firma el llibre sobre la figura pionera d'Àngela Clos Batlle i la segueix en el camí de l'exili fins a Veneçuela

 
Foto de la portada del llibre biogràfic dedicat a Àngela Clos.
Foto de la portada del llibre biogràfic dedicat a Àngela Clos.  ddg

GIRONA | DDG L'Associació Suport a la Dona de Palafrugell ha publicat el llibre Àngela Clos Batlle. La primera regidora, de Concepcio Saurí, dedicat a la que va ser la primera dona a ocupar una regidoria de l'Ajuntament de Palafrugell, durant el període de 1936 a 1939. El llibre inclou un pròleg de la historiadora Mary Nash i un article d'un company del camí de l'exili de la biografiada, Jaume Guasch, avui de 90 anys d'edat.
El llibre, presentat ja a Palafrugell, es presentarà el proper 23 de març al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, entre altres indrets.
Concepció Saurí, que és arxivera municipal de Palafrugell, combina la biografia i la narrativa per retratar aquesta figura pionera i, amb ella, el seu temps i les dones de la seva generació, en un trajecte que s'inicia a Cantallops i Agullana, i acaba a Caracas, Veneçuela.
Àngela Clos Batlle va ser regidora de l'Ajuntament de Palafrugell des del 17 d'octubre de 1936 fins que va marxar a l'exili a França.
El llibre fa partícip el lector del decurs de la investigació, tant documental com a partir dels testimonis dels qui van conèixer l'Àngela, i de com aquest procés influeix en la mirada de l'autora cap aquell temps i aquelles dones.
Aquest és el primer llibre de M. Concepció Saurí (Palafrugell, 1957), llicenciada en Geografia i Història i màster en Arxivística. L'any 2010 va rebre el primer premi Dones amb nom propi per la seva col·laboració a fer visible la història de les dones a la vila. Ha participat en altres publicions del seu àmbit.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema