Els nous premis impulsats pel BLOOM en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona, el Parc Científic i Tecnològic i la Universitat de Girona, pretenen donar suport tecnològic a projectes innovadors, incentivant la creativitat i promovent la col·laboració entre empreses i grups de recerca de la Universitat.

Ahir a la tarda l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el director del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, Pere Condom, i el vicerector de Recerca i Transferència de la Universitat de Girona, Josep Calbó, van presentar aquests nous premis denominats Ciutat de Girona.

El premi Ciutat de Girona a la recerca col·laborativa té com a objectiu potenciar projectes de col·laboració entre l'empresa i la universitat.

És requisit imprescindible per optar al premi que el projecte impliqui la col·laboració de com a mínim una empresa i un grup de recerca de la Universitat de Girona.

D'altra banda el premi Ciutat de Girona a la innovació i creativitat audiovisual pretén premiar la creativitat de les empreses, entitats, grups de recerca i professionals.

En aquesta categoria els projectes poden ser presentat a títol individual o en col·laboració entre una o més empreses, o entitats, o grups de recerca o professionals.

Els premis permetran als guanyadors l'ús il·limitat dels equipaments i instal·lacions sense cost (80 hores en el cas del premi a la recerca col·laborativa i una setmana natural en el cas del premi a la innovació i a la creativitat audiovisual).

La proposta d'aquests premis "té molt a veure amb impulsar un sector econòmic", va declarar Carles Puigdemont, que va afegir que per aquest motiu "hem de començar a crear un nucli dur d'usuaris, empreses i investigadors, que comencin ja a pensar en format 3D".

Així mateix, Pere Condom va remarcar com "el projecte BLOOM ha enfortit l'àmbit TIC-Media del Parc". Finalment Josep Calbó va parlar de la "voluntat manifesta en aquests premis, que no és altra que la d'anar tots junts per impulsar la creació de valor econòmic a les empreses del territori".

Respecte als requisits dels premis, un mateix projecte només es pot presentar a una de les dos categories de premi; no hi ha límit en el nombre de projectes diferents que es poden presentar; no es fixa cap limitació ni condicionant en relació al tema o contingut del projecte (tot i que es valorarà el seu caràcter innovador, social, turístic o cultural).

Els projectes premiats s'han d'iniciar i finalitzar dins l'any 2013, i finalment, es valorarà la qualitat, originalitat, la innovació i la seva viabilitat.

BLOOM, Centre 3D i Tecnologies Emergents Girona és el nucli del Clúster TicMedia de Girona. És un centre singular a l'avantguarda de la tecnologia 3D i multimèdia, que té el doble objectiu de promoure i atraure talent i empreses, i fer de la ciutat de Girona el referent europeu en estereoscòpia. BLOOM es va cofinançar amb Fons FEDER de la Unió Europa i es va inaugurar el passat 20 de juny.