L´OCU detecta carn de cavall en dues marques d´hamburgueses d´Espanya

Eroski i Alipende no adverteixen a l'etiquetatge de tots els continguts del seu producte

 
Les hamburgueses no sempre són el que semblen.
Les hamburgueses no sempre són el que semblen.  diari de girona

MADRID | EFE/DDG L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha detectat dues marques d'hamburgueses que contenen carn de cavall sense advertir en l'etiquetatge després de l'anàlisi d'una vintena d'hamburgueses fresques envasades, per la qual cosa exigeix una investigació urgent a les administracions competents.
L'informe de l'OCU revela que dues marques analitzades que distribueixen a l'Estat espanyol (Eroski i Alipende) contenen carn de cavall no especificada en l'etiqueta.
Aquesta organització aclareix que no es tracta d'un problema de seguretat alimentària però sí d'un engany al consumidor, ja que el consumidor creu que compra carn de boví, sense carn de cavall.
L'OCU ha detectat que 16 de les 20 hamburgueses analitzades també porten sulfits, un altre additiu la utilitat del qual és inhibir el creixement de bacteris i mantenir el color original.
Per afegir els sulfits, els fabricants utilitzen un truc legal: denominar la seva hamburguesa com a "burguer meat". Explica que els sulfits no són innocus en quantitats altes, però alguna de les hamburgueses analitzada porta el 90 per cent de la ingesta diària admissible (IDA) de sulfits per a un nen, de manera que no hauria de prendre més sulfits en aquest dia, ni afegir quètxup o mostassa.
Altres paràmetres analitzats són el greix, l'aportació calòrica i la sal. La majoria d'hamburgueses supera amb escreix el contingut de greix d'una peça de carn boví. Alguns productes arriben a un 23 per cent i un 25 per cent, percentatges clarament excessius, segons indica l'OCU, ja que a major contingut gras, menor contingut proteic.
La mitjana d'aportació calòrica trobat és de 200 calories per cada 100 grams de preparat de carn, de manera que a major contingut de greix i més grandària de l'hamburguesa, augmenten les calories.
Respecte a la sal, la gran majoria de les hamburgueses superen amb escreix l'1 per cent, que l'OCU entén és excessiu i gens recomanable.

Cultura

La Schubertíada: 25 anys descobrint les obres del pianista Franz Schubert

El festival va inaugurar ahir a Vilabertran una edició que s'allargarà fins al diumenge 3 de...

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

La pel·lícula rodada a la Garrotxa competirà amb 'Abracadabra' i '1898. Los últimos de Filipinas'...

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

Prop de 5.000 persones han passat pel Fòrum Romà en les tres nits de concerts que s'hi han...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema