Un grup de professors impulsa una nova Caputxinada per la precarització

Dissabte que ve tindrà lloc una assemblea
al convent dels Caputxins de Sarrià de Barcelona

 

BARCELONA | EFE Docents universitaris integrats en la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup) han convocat una assemblea aquest dissabte al convent Dels Caputxins de Sarrià per debatre la precarització de l'ocupació, que ha comportat l'acomiadament d'uns 3.000 professors.
Els professors Ramon Franquesa i Marta Padrós, membres de la Pudup, van explicar ahir en roda de premsa a Barcelona la convocatòria d'una segona Caputxinada aquest cap de setmana, en record de la primera, que van protagonitzar el 1966 uns 450 representants d'estudiants, professors i intel·lectuals catalans a favor de la democràcia i contra la dictadura.
El setge i posterior assalt policial al convent Dels Caputxins de Sarrià, on va tenir lloc la reunió, va suscitar un moviment unitari de solidaritat política i ciutadana, que va ser el germen de la Taula Rodona Democràtica de l'oposició catalana a la dictadura.
El cartell de convocatòria de la segona Caputxinada incorpora dues fotografies de l'actual conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, el 1966, quan va participar en la primera assemblea de professors catalans, i d'ara, quan els convocants el consideren el màxim responsable de les retallades a les universitats públiques.
Franquesa ha denunciat que la precarització dels contractes dels professors, l'atur i l'èxode al qual "s'han vist abocats milers de joves", uns 160.000 en l'últim semestre, "la majoria altament qualificats i formats al país", ha impulsat la Pudup a "recuperar l'esperit de la Caputxinada per reflexionar sobre el model d'universitat que volem".
Aquest docent universitari s'ha mostrat "sorprès" pel discurs de la ministra de Treball, Fátima Báñez, que va apreciar que el segment de joves en atur havia descendit lleugerament l'últim trimestre, sense tenir en compte als que se n'han anat d'Espanya per treballar. Es calcula que, després de la Guerra Civil, es van exiliar unes 250.000 persones de totes les condicions i edats, mentre ara, només en un semestre, se n'han anat uns 160.000 joves qualificats.

Cultura

La Schubertíada: 25 anys descobrint les obres del pianista Franz Schubert

El festival va inaugurar ahir a Vilabertran una edició que s'allargarà fins al diumenge 3 de...

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

La pel·lícula rodada a la Garrotxa competirà amb 'Abracadabra' i '1898. Los últimos de Filipinas'...

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

Prop de 5.000 persones han passat pel Fòrum Romà en les tres nits de concerts que s'hi han...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema