L'artista novaiorquesa Roni Horn va rebre ahir el Premi Joan Miró 2013. El guardó, organitzat per la Fundació Joan Miró de Barcelona i l'Obra Social La Caixa i que enguany arriba a la 4a edició, està dotat amb 70.000 euros i inclou la invitació a exposar la seva obra a les sales de la fundació a Barcelona i al CaixaForum de Madrid. Arcadi Calzada, quan era president de Caixa Girona, va crear aquest guardó, que ha heretat La Caixa.

Roni Horn és una de les artistes més singulars i polifacètiques de la creativitat contemporània. L'artista novaiorquesa ha estat premiada per haver explorat "noves dimensions i horitzons", un interès que, en paraules del jurat, "compartia amb Joan Miró". El guardó ha estat concebut pel dissenyador André Ricard.

El jurat ha estat format per Alfred Pacquement, director del Centre Georges Pompidou; Vicent Todolí, exdirector de la Tate Modern; Poul Erik Tøjner, director del Louisiana Museum of Modern Art ; Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Miró; i Nimfa Bisbe, directora de la Col·lecció d'Art Contemporani Fundació 'La Caixa'.