L'exposició del Museu del Cinema La Mirada Indiscreta. Una revisió del cartell del cinema consta de 40 cartells de famoses pel·lícules dels últims anys. L'exposició porta la firma de l'artista garrotxí Joel Amat, que ofereix una mirada que reivindica amb força i arguments l'essència del cartellista de cinema. Es podrà veure fins al proper 28 d'abril al Museu del Cinema i l'entrada és gratuïta.

Les imatges exposades són part del projecte final de carrera d'Amat a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, un projecte que se centra en el cartellisme cinematogràfic, fent una revisió crítica, estilística i semiòtica del disseny gràfic dels cartells de cinema actuals. L'artista reflexiona sobre l'actual pèrdua de valor afegit del cartell de cinema i proposa alternatives que combinen l'anàlisi i la síntesi dels les pel·lícules de manera acurada amb una proposta gràfica nova i un punt de vista creatiu i original.

L'exposició és una coproducció del Museu del Cinema i l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot.

La invenció i la consolidació del cinema crea, conseqüentment, la necessitat d'aconseguir una imatge per condensar l'esperit del film i actuar de reclam publicitari. A l'exposició s'explica la creació de la idea de cartell "de dimensions generalment colossals, despertant l'interès del passejant, seduint-lo i convidant-lo a endinsar-se en el món real de l'imaginari visual. Per la multiplicitat de colors i la força expressiva els cartells de cinema es van anar convertint en protagonistes de l'espai urbà".