La Sala Planeta reacull avui a les 9 del vespre l'obra del dramaturg i director gironí Llàtzer Garcia La terra oblidada. La representació és un muntatge conjunt amb la companyia Arcàdia i amb la producció de la Sala Flyhard, en el qual s'allunyen temporalment de la comèdia per explorar les relacions entre pares i fills i la manera de viure i afrontar la malaltia d'un familiar.

La terra oblidada, que ha guanyat el Premi Literari Ciutat de Gandia 2012, és la primera part d'una trilogia sobre la família i s'espera poder completar-la properament.

L'obra ens situa una família en la qual el pare està en cadira de rodes a causa d'una malaltia i ha decidit fer un vot de silenci. La filla que en té cura convoca tots els germans per trencar el silenci i solucionar la situació. L'arribada d'aquests, però, no fa altra cosa que engrandir el conflicte, afegint-li matisos i obrint ferides sense cicratitzar. La culpabilitat general s'apodera de l'espai i fa sortir a la llum la pitjor cara de la família.

La terra oblidada és atapeïda de referents bíblics i ens mostra l'etern conflicte entre ciutat i camp.

L'autor i director és el gironí Llàtzer Garcia, diplomat en interpretació al Col·legi de Teatre. Ha treballat d'actor i d'ajudant de direcció en diferents muntatges i, actualment, dirigeix, amb Abel Coll, Sam-peces curtes de Samuel Beckett- també a la Sala la Planeta i a la Sala Beckett.

Marta Aran, Muguet Franc, Guillem Motos, Laura Pujolàs i Gal Soler són els actors principals, molts d'ells membres de la companyia Arcàdia.

"La malaltia degenerativa d'un ésser proper va ser el punt de partida de l'obra, el fet d'enfrontar-se a una malaltia i, en conseqüència, a una pèrdua", assegura el director. "S'ha escrit sovint sobre aquesta temàtica, però el que ens interessava era mostrar el deteriorament d'una persona enmig d'un microcosmos que ja fa temps que es va deteriorar", conclou Llàtzer.