L'escena estiuenca que el valencià Joaquín Sorolla (1863-1923) va plasmar en l'oli Nens a la platja se subhastarà el 23 de maig a Londres per un preu estimat d'entre 1,8 i 2,5 milions de lliures (de 2, 07-2.870.000 d'euros, de 2,6 i 3,7 milions de dòlars), va anunciar ahir Sotheby's. L'obra, que Sorolla va pintar el 1916 i reflecteix la seva particular visió d'una platja de la seva València natal, sortirà a la venda per primera vegada després de romandre en la col·lecció familiar de l'artista des de la dècada de 1950.

"Sorolla plasma magistralment la seva emoció en tornar a la ciutat on va néixer, l'aspecte intimista de la seva visió i la culminació de la seva tècnica pictòrica", va assenyalar el director del departament de Pintura Europea del segle XIX de Sotheby's, Adrian Biddell.

Per l'expert de la casa de subhastes, l'obra "té un excel·lent component contemporani, a més d'una història fascinant". Sorolla va passar l'estiu de 1916 a El Cabanyal (València), un període que li va permetre fer una pausa en el treball dels panells en sèrie Visió d'Espanya, que li havia encarregat la Hispanic Society de Nova York. Durant aquest estiu, Sorolla va acabar quatre obres d'una "creativitat sorprenent", va relatar Bidell.