El torero José Ortega Cano va ser jutjat ahir a Sevilla per un accident de trànsit mortal, en el qual va jurar que "no va beure una gota d'alcohol" i que només es va mullar els llavis en una copa de cava. Així mateix, no comprèn com el test d'alcoholèmia va donar un valor triple del que s'autoritza.

Ortega Cano, que s'enfronta a quatre anys de presó per l'accident ocorregut en la nit del 28 de maig de 2011, va declarar durant una hora i mitja davant la jutge penal 6 de Sevilla, a la qual va afirmar que recorda tot el que va passar aquella tarda excepte els minuts previs al xoc, per la qual cosa suposa que va patir un "desmai o un mareig", en conseqüència de la seva arítmia cardíaca.

El torero va assegurar que al restaurant on va estar fins a les 18.30 hores, només es "va mullar els llavis" amb la copa de cava que li havia servit la cambrera i ho va fer "per no desairar-la". D'altra banda, va afirmar que l'alcohol "és un verí" per a ell perquè no és un "home de bars" sinó amant "del camp, l'esport i la vida sana".

Malgrat el peritatge, que situa la seva velocitat en 125 quilòmetres per hora, i els tres testimonis que van denunciar la seva conducció perillosa, l'imputat va assegurar que en cap moment va circular a més de 80 quilòmetres per hora, ni és cert que en l'últim dels bars es deixés el motor en marxa i els llums encesos.

Sobre el moment del xoc amb el vehicle que conduïa Carlos Parra, de 38 anys, el torero va dir que no recordava haver-lo vist ja que, en cas contrari, es tiraria "per un barranc per no impactar contra un altre cotxe".

Segons va comentar a la jutge, va necessitar tractament psicològic per la mort de Parra perquè no li feien mal "les ferides sinó la pèrdua d'una altra persona".