Lentament es va omplint l'Espai Marfà de Girona. Som diumenge a les quatre de la tarda i un grup d'unes 15 dones d'edats molt diverses esperen assegudes per recitar alguna de les frases que formen la cançó L'amor no és l'hòstia, creada especialment per a l'ocasió,davant la càmera que ha muntat l'Associació Brainstorming. Totes elles comparteixen un mateix objectiu: lluitar contra la violència de gènere i trobar solucions efectives per posar fi a aquest problema.

La seixantena de dones que, al llarg de tota la tarda, van passar per l'Espai Marfà de Girona ho van fer per participar al càsting organitzat per l'Associació Brainstorming. Les trenta seleccionades seran les encarregades de donar imatge i personalitat al videoclip solidari contra la violència masclista que està preparant l'associació. De la música i la lletra se n'encarregaran 30 cantants de rap i hip-hop de la demarcació de Girona. La cançó ja està escrita i porta com a títol L'amor no és l'hòstia.

Fer sentir la veu

Davant la càmera que les grava es mostren segures i enèrgiques. Algunes llegeixen la frase de la cançó que han escollit per recitar, altres se l'han après de memòria. "No es gran trato respetarse solo a ratos" o "La mano encima llega antes al corazón que a la mejilla" són dues de les 33 frases que formen la lletra. Brainstorming també va voler donar l'oportunitat a les participants d'expressar-se lliurement davant l'objectiu. Amb totes les reflexions i frases de collita pròpia de les participants es farà un segon vídeo que es passarà durant els actes de presentació del videoclip. "El respeto no se gana a golpes", "Amar no es amargar" o "Mujer de ojos secos, corazón inundado" són les reflexions que van fer les tres primeres noies en posar-se davant de la càmera.

"És molt fàcil participar en aquest projecte i és una manera d'ajudar per la causa", afirmava Alba Bosch després de baixar de l'escenari. A diferència de Bosch, Isabel Garcia no està dins el món del rap ni del hip-hop però no va dubtar a anar a l'Espai Marfà ahir a la tarda. "Està molt bé que es tirin endavant projectes així. Ara mateix hi ha molta violència, fins i tot entre adolescents, i és important que es destapin els casos, es busquin solucions i es conscienciï la gent del que passa". La Sònia Rodríguez també s'ha sentit atreta pel projecte, el qual va conèixer a través de les xarxes socials.

El videoclip es gravarà el 12 de maig i els beneficis obtinguts a través de la venda del DVD es donaran a associacions de dones de Girona que treballin per posar fi a la violència de gènere. L'entrega es farà el 25 de novembre, dia internacional en contra de la violència envers les dones.