Continuem amb la ronda d'entrevistes-xat per aquest Sant Jordi. Aquest dilluns, a les 18 h, és el torn del periodista Xavier Rius, que fa pocs mesos ha publicat la seva primera novel·la 'Amor a la carta'. L'obra, editada per Raima Edicions, gira a l'entorn d'un carter divorciat de L'Hospitalet, que li arriben de tant en tant cartes escrites per un tal Andreu Roca a una casa que s'ha enderrocat i en el remitent només s'hi llegeix "Olga". Intrigat per la reiteració d'aquestes cartes que, en no haver-hi adreça del remitent, el protagonista iniciarà una cerca d'aquesta Olga de la que ja no es podrà fer enrere.

A més d'aquesta novel·la, Rius és autor de 'Xenofòbia a Catalunya', un llibre que tracta l'ascens del discurs xenòfob i les tensions a municipis com Vic, Badalona o Salt, i pel qual ja ha rebut quatre querelles interposades pel líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, des del juliol de 2012. Diversos col·lectius, com el Grup de Periodistes Ramon Barnils, han mostrat el seu suport a l'autor arran de les diverses acusacions i amençades rebudes. Ara, el periodista està citat a l'Audiència de Barcelona el proper 24 d'abril per a la vista pel recurs d'Anglada a la inadmissió de la querella per injúries i calumnies.

Mestre, periodista i escriptor

Nascut a Barcelona el 1959, Xavier Rius és mestre en exercici i periodista. Vinculat a moviments pacifistes els anys vuitanta, i més tard a associacions de drets humans i centres d´estudi de conflictes, ha publicat diversos llibres sobre l´objecció de consciència i el pacifisme. Especialitzat en el seguiment de conflictes internacionals com els dels Balcans i Món Àrab, ha col·laborat en la majoria de diaris de Catalunya i Madrid, i ha participat en projectes d´ajuda humanitària. El fet migratori és una de les temàtiques de les que escriu, ha publicat diversos estudis com El libro de la inmigración en España,editat el 2007 per Almuzara. Col·labora al PuntAvui, El País, El Periódico i El Triangle. Viu a Moià i Barcelona.